Instagramist olümpiale: Eesti jooksja on erilise tehnikaga võlunud kümneid miljoneid üle maailma

Karl Mihkel Eller
Copy
Alates 2018. aastast on Deniss Salmijanovi treeneriks Enn Sellik (vasakul), kes on Eesti rekordiomanik 5000 ja 10 000 meetri jooksus.
Alates 2018. aastast on Deniss Salmijanovi treeneriks Enn Sellik (vasakul), kes on Eesti rekordiomanik 5000 ja 10 000 meetri jooksus. Foto: Sille Annuk/Postimees

Deniss Salmijanov on üks paremaid Eesti keskmaajooksjaid. Nõtke ja ökonoomse jooksustiiliga on ta jäänud Instagramis silma kümnetele miljonitele inimestele üle maailma. Kahe aasta pärast ihkab ta startida Pariisi olümpial 800 meetri jooksus.

Sillamäelt pärit Deniss Salmijanov ei ole laiemale avalikkusele tuttav, kuid tal on Instagramis üle 80 000 jälgija, mis paigutab ta populaarsete Eesti sportlaste pingereas päris kõrgele. 23-aastase Tartu Ülikooli hambaarstiteaduse viienda kursuse tudengi 800 meetri rekord on 1.49,04, mis on ühtlasi Eesti hooaja tippmark. Lisaks jooksis ta suvel 1000 meetrit 2.21,88ga, mis on Eesti läbi aegade viies tulemus.

Enne neid saavutusi tegi ta aga endalegi ootamatult läbilöögi sotsiaalmeedias. Juba noorena tundis Salmijanov huvi filminduse vastu, kuid spordi kõrvalt jäi sellega tegelemiseks vähe aega. Ühel hetkel hakkas ta filmima oma treeningukaaslasi ja teisi jooksjaid. 2019. aastal valmis tema käe all lühidokumentaal Keenia pealinna Nairobi slummidest pärit noortest, kes valmistusid triatloni MMiks. Eesti Vabariigi 54. mittekommertslike filmide festivalil võitis ta filmiga «Breaking The Ceiling» (eesti k «Lae lõhkumine») kuni 20-aastaste autorite grupis esikoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles