FOTO ⟩ Michael Jordani särk läks oksjonil kaubaks müstilise summa eest

Karl Mihkel Eller
Copy
Michael Jordan 1997. aasta juunis NBA finaalis, vastaseks oli Utah Jazz ja pildil püüab Jordanit takistada Jeff Hornacek.
Michael Jordan 1997. aasta juunis NBA finaalis, vastaseks oli Utah Jazz ja pildil püüab Jordanit takistada Jeff Hornacek. Foto: VINCENT LAFORET/AFP/Scanpix

Michael Jordani 1998. aasta NBA finaali avamängu särk müüdi neljapäeval oksjonil 10,1 miljoni euro eest, mis teeb sellest ajaloo kalleima mängus kasutatud spordimeene.

Eelmine rekord kuulus Argentina jalgpalli suurkuju Diego Maradona mängusärgile. «Jumala käe värava» särgi lõpphinnaks kujunes Sotheby'se oksjonil 9,3 miljonit eurot.

«Tänane rekordiline tulemus kinnitab taas, et Michael Jordan oli vaieldamatult läbiaegade parim. Tema nimi ja pärand on sama olulised kui peaaegu 25 aastat tagasi,» vahendas Sotheby'se rõivaoksjonite juhti Brahm Wachterit Reuters.

Jordani särgi hinnaks prognoositi kolm kuni viis miljonit eurot, kuid lõpphind ületas kõiki ootusi. Varasem korvpallisärgi rekord kuulus Kobe Bryanti särgile, mida ta kandis oma esimeses mängus Los Angeles Lakersi eest.

Jordaniga seotud meenete rekord kuulus seni mängukaardile, mis sai hooajal 1997–98 mängumehe autogrammi ning selle väärtus oli ligi kolm miljonit eurot.

Jordani 10,1 miljoni eurone särk sai hüüdnime «Viimane tants», sest tõusis avalikkuse huviorbiiti kaks aastat tagasi, kui ilmavalgust nägi ESPNi ja Netflixi samanimeline dokumentaalsari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles