Tunnustatud ralliajakirjanik: Kas Tänak võib naasta Toyotasse? Jah

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak (paremalt teine) ja Martin Järveoja (vasakult teine).
Ott Tänak (paremalt teine) ja Martin Järveoja (vasakult teine). Foto: FREDRIK KARLSSON/imago/Bildbyran/Scanpix

Üks maailma tuntumaid ralliajakirjanikke David Evans pakkus oma arvamusloos, et Ott Tänak võib järgmisel aastal liituda Toyotaga. Evansi arvates on üks asi selge: Kreeka MM-ralli tiimikäskluste draama võis olla viimane piisk karikasse ning eestlane võib Hyundai asemel otsida mõne muu meeskonna.

«Pühapäev maksis Otile teise maailmameistritiitli püüdluses seitse punkti. Aeg näitab, kas see otsus maksab Hyundaile WRC ajaloo ühe kiireima piloodi,» kirjutas Evans DirtFishis avaldatud artiklis, viidates Kreeka ralli viimasel päeval toimunud olukorrale, kus Hyundail oli kindlustatud kolmikvõit. Thierry Neuville'ile ei antud korraldust MM-punktiarvestuses temast eespool asuvat Tänakut mööda lasta.

Seejärel pakkus Evans välja variandi, mida on peetud võimatuks – Tänaku taasliitumine meeskonnaga, mille ridades võitis ta 2019. aastal seni ainsa MM-tiitli. «Kas ta võiks tõesti Toyotasse tagasi minna? Jah.

Meeskondliku MM-arvestuse liidri (Toyota – toim.) tippjuhtkonna sõnumid on segased. Mõned osutavad neljale sõitjale, kes töötavad praegu harmoonias, juhivad nii sõitjate kui ka tootjate arvestuses ning küsivad, miks peaks seda tasakaalu rikkuma.

Asjakohasem küsimus oleks, miks peaks nad seda tasakaalu rikkuma, tuues tagasi sõitja, kes hakkas paati kõigutama pärast MM-tiitliga lõppenud 2019. aastat. Vastus on palju otsekohesem. «Muidugi võtaksime Oti tagasi. See on äri.»,» lõpetas Evans oma mõtte tsitaadiga, mida ta ei sidunud ühegi isikuga, kuid võib arvata, et see kuulub kellelegi Toyota rallimeeskonna juhtidest.

Siis toob Evans sisse nn M-Spordi teguri, millest on ajakirjandusest juba omajagu räägitud. Paljud fännid ootavad, et Tänak liituks taas M-Spordiga, mille ridades teenis esimesed võidud 2017. aastal.

Evans ütleb, et selge probleem on M-Spordi alarahastus, kuid ta usub, et meeskond leiaks Tänakuga hoolimata rahanappusest ühise keele. «Jas nad saavad kokkuleppe? Jah, ma usun, et saavad. Ja kas Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja saavad järgmisesse hooaega ulatuvast lepingust (Hyundaiga – toim.) lahti? Jah, ma usun, et saavad.

Pean olema aus ja ütlema, et mulle meeldiks näha Otti ja Malcolm Wilsonit tagasi mängus. Nad on kaks mu lemmikinimest MM-sarjas ja kaks spordiala parimat konkurenti. Minu Hyundai sümpaatia? Seda on vähe.

Hyundai Motorsport on täis täiesti korralikke ja läbinisti armsaid inimesi. Kuid see näeb välja nagu meeskond, kel on praegu raskusi. Parim asi, mida teha? Küsigem mehelt endalt. Minu geniaalne kolleeg Colin Clark küsis Tänakult: «Kas sõidad järgmisel aastal Hyundais?» ja Ott vastas: «Saame teada järgmisel aastal.» Nii see tõesti on, kui mitte varem,» ütles Evans lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles