Mis saab algaval hooajal Venemaa suusatajatest?

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa suusataja Aleksandr Bolšunov märtsis MK-etapil Holmenkollenis. Toona keelas FIS Venemaa sportlastel MK-sarjas osalemise kuni hooaja lõpuni.
Venemaa suusataja Aleksandr Bolšunov märtsis MK-etapil Holmenkollenis. Toona keelas FIS Venemaa sportlastel MK-sarjas osalemise kuni hooaja lõpuni. Foto: ANNIKA BYRDE/AP/SCANPIX

Järgmine murdmaasuusatamise MK-hooaeg on vaid paari kuu pärast. Rahvusvaheline suusaliit (FIS) ei ole veel teatanud, kas Venemaa ja Valgevene sportlased saavad nende egiidi all toimuvatel võistlustel osaleda või mitte.

Venemaa murdmaakoondise peatreener Juri Borodavko ei usu, et tema hoolealused tuleval hooajal MMile kvalifitseeruvad. Olümpiavõitja Aleksandr Bolšunovi treenerimeeskonda juhtiv Borodavko kritiseerib ka Rahvusvahelist olümpiakomiteed (ROK).

«ROK saab ainult soovitada, et alaliidud ei lubaks Venemaa sportlasi võistlema. Selle väljaütlemistega näitab ROK, et nende teod on poliitilised.

Juri Borodavko.
Juri Borodavko. Foto: Margus Ansu/Postimees/Scanpix

Kõige hullem on see, et keeld põhineb kodakondsusel. Lõpliku otsuse teevad spordiorganisatsioonid. Võimalus (venelaste osalemiseks – toim.) on olemas, kuid see on väike,» ütles ta uudisteagentuurile TASS.

ROK teatas neljapäeval, et otsustas Ukrainas jätkuva sõja tõttu Venemaa spordivastaseid sanktsioone pikendada. ROK soovitab Venemaa ja Valgevene sportlasi mitte lubada rahvusvahelistele võistlustele.

Kevadel lõppenud MK-hooaja lõpus takistas FIS venelastel ja valgevenelastel märtsis toimunud võistlustel osalemast. Otsus algava hooaja kohta tehakse sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles