Kodune rivaal keerab Barcelonale meelega käru

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kuigi Antoine Griezmann kannab tänavu Madridi Atletico särki, kuuluvad tema mängijaõigused jätkuvalt FC Barcelonale.
Kuigi Antoine Griezmann kannab tänavu Madridi Atletico särki, kuuluvad tema mängijaõigused jätkuvalt FC Barcelonale. Foto: Pau Barrena

Me kõik teame, et lepingut sõlmides on kõige olulisemad detailid pahatihti kirjas just kõige peenemas kirjas. See on ka põhjus, miks FC Barcelona praegu liigarivaal Madridi Atletico peale vihaselt hambaid krigistab. 

Et saagast täielikult sotti saada tuleb ajaratas esmalt kerida 2021. aasta suvesse, kui Antoine Griezmann naasis kaheaastase laenulepingu alusel endise koduklubi Atletico ridadesse.

Eelmine hooaeg mööduski 31-aastase ründaja jaoks tavaliselt. Ta sai kõikide sarjade peale platsile 39 kohtumises, lõi nendest 8 väravat ja tegi lisaks eeltöö veel seitsmele. 

Tänavu on Atletico oma ründetalismani aga veidi teistmoodi kasutamas ning saatnud teda platsile ainult vahetusest. Sealjuures on prantslase sekkumised ülimalt täpselt ajastatud: ta jookseb väljakule alles pärast 60. minutit.

See on ka põhjus, miks Barcelona liigarivaali peale hambaid krigistab. Nimelt eksisteerivat Griezmanni laenulepingus klausel, et kui prantslane mängib Atletico eest teatud hulga mänge, tuleb Madridi klubil ta 40 miljoni euro eest Barcelonalt välja osta.

Lepingu peenes kirjas on aga selle sama klausisli täpsustus, et arvesse lähevad ainult kohtumised, kus Griezmann on väljakul veetnud vähemalt poole mänguajast.

«On nagu on, see [millal ma sekkunud] pole minu teha. Mõistagi tahaksin ma rohkem mängida, kuid annan endast kõik nende minutite jooksul, mis mulle antakse. Mina olen õnnelik, et just siin viibin ja tahan teha kõik endast oleneva selle klubi, Cholo (treener Diego Simeone – toim.) ja fännide jaoks,» kommenteeris Griezmann teemat pärast Meistrite liiga kohtumist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles