Eesti mehed said MMil viimaks silma pähe, kuid sellega asi ka piirdus

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti meesmaadlejate MMi helgeim hetk: kohtunik kuulutab Aimar Andruse hiinlase Menghenjian Menghenjiani vastu võitjaks.
Eesti meesmaadlejate MMi helgeim hetk: kohtunik kuulutab Aimar Andruse hiinlase Menghenjian Menghenjiani vastu võitjaks. Foto: Facebook @EestiMaadlusliit

Kui Epp Mäe võitis Serbias toimunud maadluse maailmameistrivõistlustel pronksmedali, siis Eesti meesmaadlejatel õnnestus kamba peale teenida vaid üksainumas matšivõit.

Selle tõi meile vabamaadleja Aimar Andruse (-74 kg), kes oli avaringis 11:1 üle hiinlasest Menghenjian Menghenjianist. Järgmises ringis tuli aga tal endale kümnepunktilise kaotusega leppida, kui jäi 0:10 alla tänavusele Aasia meistrile Yones Aliakbar Emamichoghaeile.

Kuigi iraanlane jõudis ka poolfinaali, jäi ta seal omakorda punktidega 2:2 alla kolmekordsele maailmameistrile Kyle Dakele. Nõnda jäi ka lohutusringide uks Andruse jaoks suletuks. 

Lisaks Mäele ja Andrusele kuulusid Eesti koondisesse veel kreeka-rooma maadlejad Helary Mägisalu ja Ranet Kaljola ning vabamaadleja Erik Reinbok.

Kaljola pääses viienda asetusega kehakaalus kuni 82 kg otse teise ringi, ent seal tuli tunnistada ungarlase Tamas Levaiga 7:0 paremust. Ungari maadleja ei suutnud aga finaali end murda ning seetõttu lõppes ka Kaljola võistlus.

Sarnane saatus ootas ees ka Mägisalu ja Reinboki. Mägisalu kaotas kuni 60 kg meeste seas avaringis 1:4 Poola maadlejale Michal Traczile ning Reinbok jäi skooriga 2:5 alla aserile Ašraf Aširovile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles