Hispaania koondise staar EM-finaali jõudmise järel: meisse ei uskunud keegi

Toimetas Ville Arike
Copy
Hispaania korvpallur Juancho Hernangomez rõõmustab pärast EMi poolfinaalis saadud võitu Saksamaa üle.
Hispaania korvpallur Juancho Hernangomez rõõmustab pärast EMi poolfinaalis saadud võitu Saksamaa üle. Foto: Filip Singer/Epa/Scanpix

Euroopa korvpallimeistrivõistluste finaali jõudsid suurriigid Hispaania ja Prantsusmaa. Kui ühelgi teisel aastal see ei üllataks, siis tänavu küll, sest hispaanlased on teinud võimsa noorenduskuuri ning prantslased peavad tõeliselt õnne tänama, et nad play-off'i kahest esimesest ringist üldse edasi pääsesid.

Hispaania võitis küll Tbilisis mängitud A-alagrupi, kuid juba kaheksandikfinaalis peeti soosikuks hoopis B-grupis neljandana lõpetanud, kuid hoo sisse saanud Leedut. Leedu domineeriski toda kohtumist, kuid lasi lõpus vastase järela ning lisaajal peremehetses juba Hispaania.

Seejärel jäid hispaanlased veerandfinaalmängus Soome ja Lauri Markkaneni vastu taha 15 punktiga, ent lõpuks võitsid 100:90. Ning poolfinaali eel hinnati soosikuks Giannis Antetokounmpo ja Kreeka selili pannud võõrustajat Saksamaad, ent hispaanlased pääsesid siingi kümnepunktilisest kaotusseisust ning jäid peale 96:91.

Turniiri eel ei pakkunud keegi Hispaaniale finaalikohta. Meeskonna üks liidritest Juancho Hernangomez aga kinnitas, et riietusruumis mõlgutati vastupidiseid mõtteid.

«Me ei anna iial alla. Me pole isekad. Usaldame meeskonnakaaslasi ja treenereid. Usaldame oma mänguplaani. On palju asju, mille kallal oleme tiimisiseselt kõvasti tööd teinud,» ütles Hernangomez portaalile BasketNews.

Ta lisas: «Igaüks võitleb tiimi heaks. Me kõik tunneme end olulisena, igast mängijast varustaja ja terapeudini. See on meie edu võti.

Meiega ei arvestanud keegi. Enne turniiri keegi ei uskunud meisse. Ent riietusruumis vaatame üksteisele otsa kui meistritele.»

Prantsusmaa pääses kaheksandikfinaalis imekombel lisaajale mängus Türgiga ning veerandfinaalis samal kombel Itaalia vastu. Poolfinaalis aga purustati Poola suisa 95:54.

EMi finaal Hispaania – Prantsusmaa algab pühapäeval Eesti aja järgi kell 21.30. Kell 18.15 visatakse pall õhku pronksimängus Saksamaa – Poola.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles