Saksamaa korvpallikoondise liider jõudis ringiga tagasi maailma ühte kuulsamasse klubisse

Toimetas Ville Arike
Copy
Dennis Schröder (paremal) pärast Saksamaa koondise kaotust EMi poolfinaalis Hispaaniale.
Dennis Schröder (paremal) pärast Saksamaa koondise kaotust EMi poolfinaalis Hispaaniale. Foto: IMAGO/Tilo Wiedensohler/Scanpix

Saksamaa korvpallikoondise liider Dennis Schöder viskas küll reede õhtul Berliinis peetava EMi poolfinaalis Hispaania vastu 30 punkti ja jagas 8 korvisöötu, kuid see ei päästnud meeskonda 91:96 kaotusest. Öö tõi aga Schröderi kohta uudise teiselt poolt ookeani.

Nimelt sõlmis 29-aastane Schröder Los Angeles Lakersiga ühe aasta pikkuse ja 2,64 miljonit dollarit väärt lepingu. Nõnda teatas mängija agent Mark Bartelstein väljaandele ESPN. Schröder ja Lakersi uus peatreener Darvin Ham tegid 2013-2018 viis aastat koostööd Atlanta Hawksil, mis oli väleda saksa mängumehe esimene peatuspaik NBAs.

Pärast Hawksi mängis Schröder kaks hooaega Oklahoma City Thunderis, seejärel 2020/21 aga Lakersis. Seega naaseb ta 17-kordse NBA meistri ridadesse. Eelmine hooaeg möödud Schröderil Bostonis ja Houstonis.

Lakersi peamänedžer Rob Pelinka oli lepingu üle väga rõõmus. Hooajal 2020/21 kogus ta Lakersi särgis keskmiselt 15,4 punkti ja 6 korvisöötu mängu kohta. Samas loobus ta toona klubi 80 miljonit dollarit väärt uuest pakkumisest. Aasta tagasi sõlmis ta Boston Celticsiga lepingu üheks hooajaks 5,9 miljonile.

EMil seisab Saksamaal ees pronksimäng Poolaga. See algab pühapäeval kell 18.15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles