Ukse taha jäetud venelaste kibestumus aina suureneb: kogu spordimaailm mädaneb! (5)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venemaa laskesuusatajatel rahvusvahelisele areenile asja pole.
Venemaa laskesuusatajatel rahvusvahelisele areenile asja pole. Foto: Handout

Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) otsustas reedel Austrias Salzburgis toimuval kongressil pikendada Venemaa ja Valgevene sportlastele määratud võistluskeeldu.

Sealsete sportlaste ja ametnike võistluskeelu pikendamist toetas 39 saadikut, vastu oli kaks ja viis jätsid hääletamata.

Lisaks võttis IBU kongress vastu ettepaneku peatada Venemaa ja Valgevene alaliitude tegevus, kuni nad tõestavad, et on täielikult pühendunud IBU eesmärkide ja põhimõtete toetamisele. Vastavat ettepanekut toetas 40 saadikut.

Kui läänemaailm tervitas kongressil vastu võetud otsust avasüli, siis Peipsi järve idakaldal pritsitakse selle suunas tuld ja tõrva. Venemaa laskesuusaliidu ekspresident Vladimir Dratšev põrutas pärast otsust näiteks järgevalt.

«Kogu spordimaailm ja olümpialiikumine mädaneb. Otsuseid ei tee need, kes hoolivad sportlastest ja spordist, vaid poliitikud. Mõttetu on rääkida [Venemaa] naasmisest rahvusvahelisse sporti, see ei mahu ühestki uksest sisse. Peame arendama sporti riigi sees, ehitama keskuseid, suusanõlvu, lasketiire ja treenima inimesi. On nagu on. Mul polnud mingeid illusioone, et tuleb positiivne otsus. See oli kindlasti juba enne kongressi ära otsustatud. Keegi ei eeldanud, et meie poolt hääletatakse,» vahendab Championat tema öeldut. 

57-aastane olümpiavõitja Anfisa Reztsova lõi oma arvamuse Ria Novosti veergudel letti juba eile. «Lihtsalt kaabakad, mis muud ma oskan öelda! Kirjutage see üles. Tundub, et nad lihtsalt kardavad meie sportlasi kui rivaale, sest oleme tugevaim jõud. Tahaksin, et nad näeksid ja tunneksid oma konkurente. Kuid ilmselt nad kardavad meid,» põrutas 11-kordne tiitlivõistluste medalist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles