Red Bull tõmbas ameeriklaste vormeliunistusele vee peale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Red Bulli tõttu on F1 sõitjateturul veel üksjagu segadust.
Red Bulli tõttu on F1 sõitjateturul veel üksjagu segadust. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Üha enam meediaväljaandeid kirjutab, et Red Bull on lõpetanud ameeriklase Colton Herta jahtimise, mis tähendab, et ameeriklaste lootus näha pärast 2015. aastat kuninglikus F1-sarjas taas oma meest, on samamoodi kraanist alla minemas.

Juba paar nädalat on sahistatud, et Red Bulli hall kardinalt Helmut Marko soovis järgmisel hooajal oma meeskonnas näha 22-aastast ameeriklast. Selleks pidanuks Rahvusvaheline autoliit (FIA) tegema aga erandi, kuna Hertal puudub F1-sarjas võistlemiseks vajalik superlitsents. 

Nüüd näibki, et see klausel sai Herta jaoks saatuslikuks ning Red Bull on loobunud IndyCaris võistleva ameeriklase pärast võitlemast.

Ühtlasi on see kurb uudis Alpine'i jaoks, kes soovis AlphaTaurist endale tuua Pierre Gasly. Sellele lükkele andnuks Marko heakskiidu aga ainult siis, kui tal oleks prantslasele asendussõitja olemas. Herta radarilt kadumisega see aga nii enam pole. 

Tõsi, pole välistatud, et Gasly ikkagi jõuab lõpuks Alpine'i, sest vormeliringkondes sahistatakse juba sellest, et Marko on käpa peale pannud hiljuti kuninglikus sarjas debüteerinud Nyck de Vriesile. Hollandlane asendas Monza GP-l pimesooleoperatsioonil käinud Alexander Albonit ja ületas Williamsiga finišijoone üheksandana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles