Kaotusekibeduse unustanud Arsenal tõusis Inglismaal tabeliliidriks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Fabio Vieira (vasakul) enda esimest väravat tähistamas.
Fabio Vieira (vasakul) enda esimest väravat tähistamas. Foto: REUTERS/David Klein/SCANPIX

Inglismaa kõrgliigas taastas enda koha tabeliliidrina Londoni Arsenal, kes teenis võõrsil Brentfordi vastu 3:0 võidu.

Hooaega viie järjestikuse võiduga alustanud Arsenal loovutas kuuendas voorus esimest korda punkte, kui tunnistas Old Traffordil Manchester Unitedi 3:1 paremust. Pärast väikest pausi suudeti taas võidureele naasta ning seda päris jõulise avaldusega.

Brentfordi vastu kontrollis Arsenal mängu täielikult ning neil tekkis ridamisi võimalusi skoorimiseks. Kahel korral saadigi avapoolajal sellega hakkama. Esmalt viis 21-aastane prantslasest keskkaitsja William Saliba Arsenali 17. minutil nurgalöögist juhtima ning 11 minutit hiljem kasvatas eduseisu Gabriel Jesus. Brasiillasele oli see juba hooaja neljandaks tabamuseks.

Teisel poolajal sündis veel üks värav ning see lendas taas Brentfordi väravasse. Sedapuhku lõi enda esimese värava Inglismaa kõrgliigas suvel Portugalist ostetud Fabio Vieira. 22-aastase portugaallase jaoks oli tänane mängu üldse esimene Arsenali põhikoosseisus.

Nõnda võttis Arsenal juba hooaja kuuenda võidu ning 18 silmaga tõusti tagasi tabeliliidriks. Nad edestavad nii Manchester Cityt kui ka Tottenham Hotspuri ühe punktiga. Brentford jätkab üheksa punktiga üheksandal kohal.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles