15-aastane Arsenali mängija kirjutati Inglismaa kõrgliiga ajalukku

Karl Mihkel Eller
Copy
Ethan Nwaneri (paremal).
Ethan Nwaneri (paremal). Foto: DAVID KLEIN/REUTERS/Scanpix

Londoni Arsenali eest tegi pühapäeval debüüdi Ethan Nwaneri, kellest sai läbi aegade noorim mängija, kes Inglismaa kõrgliigas väljakule jooksnud.

Poolkaitsja Nwaneri on 15 aasta ja 181 päeva vanune. Seni hoidis kõige noorema mängija rekordit enda käes Harvey Elliott, kes oli 2018. septembris Fulhami eest väljakule tulles 16 aasta ja 30 päeva vanune.

Arsenal oli mängu Brentfordi vastu juba ära otsustanud, sest 49. minutiks juhiti 3:0. Nwaneri liitus mänguga vaid viivuks, sest pääses platsile, kui käimas oli teine üleminut. Hoolimata üürikesest mänguajast läheb tema sooritus ajalukku.

Nwaneri kuulub Inglismaa alla 17-aastaste koondisesse ning kohalik meedia ennustab, et kui Premier League 1. oktoobril pärast koondisepausi jätkub, siis tuleb Arsenali peatreeneril Mikel Artetal noormängijat veel väljakule lubada.

Sel nädalal tehti ajalugu ka Inglismaa karikavõistlustel, kui kõigest 13-aastasest Christopher Athertonist sai noorim mängija, kes on Inglismaal täiskasvanute seas väljakule pääsenud. Täpsemalt oli Glenavon Academy mängija väljakule astudes 13 aasta 329 päeva vanune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles