BLOGI Hispaania surus Prantsusmaa põlvili ja võitis EM-finaali

Postimees Sport
Copy
Willy Hernangomez (palliga) valiti EM-finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks.
Willy Hernangomez (palliga) valiti EM-finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks. Foto: Filip Singer/Epa/Scanpix

Hispaania alistas korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalis 88:76 Prantsusmaa. Postimees vahendas kohtumist tekstipõhises otseblogis.

Hispaania surus kohe alguses tempo põhja ning tundus, et Prantsusmaal oli raske käima saada. Avaveerand kuulus 23:14 Hispaaniale ning sama vägevalt jätkati ka teisel veerandil.

Kaks ja pool minutit enne poolajapausi juhtis Hispaania koguni 21 punkti, kuid siis tegi Prantsusmaa 11:0 spurdi ning teisele poolajale mindi vastu 47:37 Hispaania juhtimisel.

Prantsusmaa jätkas hoogsalt ning jõudis kolme punkti kaugusele 46:49. Siis aga põrutas Hispaania taas oma teed, paisutas vahe 13 punktile, kuid viimasele kümnele minutile mindi vastu 66:57 eduseisus.

Kuigi Prantsusmaa näitas neljanda veerandi alguses korraks veel hambaid ja sai vahe alla kümne punkti, siis ohtu nad enam Hispaaniale ei kujutanud. Lõpuks võitis Hispaania 88:76 ning teenis neljanda EM-tiitli.

EM-finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Willy Hernangomez viskas 14 punkti ja võttis kaheksa lauapalli, mängu resultatiivseim oli aga Juancho Hernangomez 27 punktiga, millest seitse olid tabavad kaugvisked. Evan Fournier viskas Prantsusmaa poolel 23 punkti.

Enne mängu

Hispaania alistas poolfinaalis kodupubliku suureks kurvastuseks 96:91 Saksamaa, Prantsusmaa ei andnud võimalust Poolale, keda võideti 95:54.

13 aasta jooksul kohtuvad Hispaania ja Prantsusmaa tiitlivõistluste play-off’is kaheksandat korda. Senisest seitsmest vastasseisust viis on võitnud Hispaania.

Legendaarne peatreener Sergio Scariolo on Hispaania koondisega kaotanud vaid ühes tiitlivõistluste finaalis. See juhtus kümme aastat tagasi Londoni olümpiamängudel, kui hispaanlased kaotasid 100:107 USA-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles