Saksamaa sai kodusel EMil lohutusauhinnaks pronksi

Karl Mihkel Eller
Copy
Saksamaa korvpallikoondislased pärast EMi kolmanda koha mängu.
Saksamaa korvpallikoondislased pärast EMi kolmanda koha mängu. Foto: Filip Singer/Epa/Scanpix

Korvpalli EM-finaalturniiri pronksmedalid said kaela Saksamaa koondislased, kes alistasid 82:69 Poola.

Saksamaa alustas Berliinis toimunud mängu võimsalt ning võitis avaveerandi 19:14. Järgmisel kümnel minutil lubasid sakslased vastastele vaid üheksa punkti, visates ise 17 ja minnes poolajapausile 36:23 eduseisus.

Teise poolaja algus kuulus aga Poolale. Kolmas veerand võideti 26:18 ning otsustavale perioodile mindi vastu võõrustajate 54:49 eduseisus. Veerandi alguses suutis Poola korraks viigini jõuda, kui tablool säras 59:59. Sealt edasi lükkas Saksamaa aga teise käigu sisse ning tegi 14:5 spurdi. Viimastel minutitel suurendati vahe 13 punktini ning 82:69 seisuga mäng ka lõppes.

Dennis Schröder viskas sakslaste resultatiivseima mängijana 26 punkti, 14 punkti ja üheksa lauapalliga aitas meeskonda Johannes Voigtmann. Poola parim oli 18 punktiga Michal Sokolowski.

Saksamaa on nüüd EMil teeninud täiskomplekti medaleid. 1993. ja 2005. aasta kuld- ja hõbemedaliga lõppenud finaalturniiride kõrvale tuli nüüd esimene pronks. Tiitlivõistlustelt on neil kokku ette näidata neli medalit. 20 aastat tagasi saadi pronksmedalid kaela ka MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles