Hispaania tuli Euroopa meistriks tänu ameeriklasele? Mängumees vastas kriitikutele (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Lorenzo Brown (palliga).
Lorenzo Brown (palliga). Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Hispaania koondise üks arhitekte Euroopa meistriks tulemisel oli Lorenzo Brown. Sel suvel Hispaania kodakondsuse saanud ameeriklane ei mõistnud, miks teda selle pärast nii palju kritiseeriti.

Brown oli Hispaania jaoks ülioluline. Temast sai esimene mängija, kes tegi EM-finaalis punktide ja resultatiivsete söötudega (11 punkti, 10 söötu) kaksikduubli. Play-off’is viskas ta enne finaali keskmiselt 22,8 punkti ja andis 8,3 resultatiivset söötu.

Paljude jaoks oli Hispaania kuldmedal üllatav, kuid mitte Lorenzo Browni jaoks. «Jah, see oli mu esimene eesmärk. Ja me tegime selle ära. Sain palju kriitikat kes teab mille eest. Mulle tundub, et sel on tegemist keelebarjääri või riigiga...»

«Ma ei tea, mis toimub, kuid lõppude lõpuks räägime väljakul sama keelt. Pole tähtis, mis värvi sa oled või kust sa pärit oled, me kõik oleme vennad ja inimesed. See räägib enda eest,» ütles Brown ajakirjanikele pärast finaali.

Ta ülistas peatreener Sergio Scariolo taktikat, sest hoolimata sellest, et nad ei olnud kõige andekam meeskond EMil, suutsid nad tulla võitjaks. «Päeva lõpus võidab alati meeskonnatöö. Nad on julged...»

«Need tüübid on üksteist tundnud juba väikesest peale. Et nad lubasid mul siia tulla ja oma mängu mängida ja teha seda, mida ma teen... Need treenerid samuti... See on hämmastav tunne,» lisas ameeriklane.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles