VIDEO Maailmarekord? Punast kaarti näidati juba kohtumise üheksandal sekundil

Postimees Sport
Copy
Jean-Clair Todibo ja kohtunik. Foto ei pärine Todibo jaoks punase kaardiga lõppenud kohtumisest.
Jean-Clair Todibo ja kohtunik. Foto ei pärine Todibo jaoks punase kaardiga lõppenud kohtumisest. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Scanpix

Prantsusmaa kõrgliigaklubi Nice kaitsja Jean-Clair Todibo sai pühapäeval toimunud kohtumises Angersiga punase kaardi juba kohtumise üheksandal sekundil. Keskkaitsja võttis enda kanda liiga kõige kiirema punase kaardi tiitli, kui takistas vea hinnaga vastase selget väravavõimalust.

Angersi ründaja Abdallah Sima oli Todibost selgelt kiirem, kuid ta tõmmati trahvikasti ees maha. Kohtunik Bastien Dechepy määras karistuslöögi ja andis prantslasele kohe punase kaardi.

Endise Barcelona mängija punane kaart võis tunduda karm, sest teine keskkaitsja Dante saanuks ka olukorda päästma tulla, nii et tegemist polnud nn viimase mehe veaga.

Todibo on nüüd sel hooajal saanud juba kaks punast kaarti. Ta sai kaks kollast kaarti Nice'i 0:1 kaotusmängus Clermont Footi vastu.

Kas tegemist võib olla läbi aegade kiireima punase kaardiga? Siiski mitte. 2007. aastal saadeti Sheffield Unitedi poolkaitsja Keith Gillespie tehniliselt mängust välja pärast ühtegi sekundit väljakul olemist. Gillespie lõi küünarnukiga Readingi mängijat Stephen Hunti veel enne, kui mäng pärast tema vahetusest sekkumist jätkuda sai.

Sarnane juhtum on toimunud ka endise Swansea mängija Walter Boydiga. Ründaja oli just vahetusmehena väljakule tulnud, kui ta sai punase kaardi enne mängu taasalustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles