Kas napilt MM-tiitlita jäänud eestlane tõmbab karjäärile joone alla?

Postimees Sport
Copy
Kart Varik (vasakul) ja Lari Kunnas (vaskult teine).
Kart Varik (vasakul) ja Lari Kunnas (vaskult teine). Foto: Helen Urbanik

Nädalavahetusel külgvankrite motokrossi MM-sarja viimasel etapil Saksamaal koos soomlase Lari Kunnasega hõbemedali teeninud Kert Varik jäi hooajaga rahule. Kuigi viimasel etapil oli võimalik tulla ka maailmameistriks, siis hooaja eel seatud eesmärgid said täidetud.

See on kõrgeim saavutus, milleni Eesti mootorrattasportlased kunagi on jõudnud. Maailmameistrivõistluste üldarvestuse poodiumile on varem astunud vaid kaks eestlast ja seda samuti külgvankrite motokrossis: 2004. aastal tõid Are Kaurit ja Jürgen Jakk samast sarjast koju pronksmedali.

Hooaja kokkuvõttes nelja punktiga teiseks jäänud Varik jäi tulemusega rahule. «Teised olid natuke kiiremad täna. Meie start oleks võinud olla veidi parem. Teises stardis panime kellegagi sirge peal kokku ka veel. Läksime MM-i kolmandat kohta püüdma, nüüd oleme teised, nii et ületasime ennast,» ütles Varik mootorrattaspordi föderatsiooni pressiteates.

Küsimusele, kas saamata jäänud tiitel tähendab, et järgmisel aastal peab uuesti võitu üritama, vastas 38-aastane sõitja, kelle tee tippu ja koostöö Are Kauritiga algas 18 aasta eest, et kõik ei pea olema esimesed, teine koht on ka hea. Ta lisas: «Mulle aitab.»

«Hommikul ütlesin tõesti, et läheme võitu püüdma, kuid me andsime endast parima ja tegime nii Eesti kui Soome motospordi ajalugu,» lisas Variku korvimees Lari Kunnas. «Pingutasime mõlemas sõidus, kuid sellest ei piisanud, sest me ei lõpetanud esimesena.» Küsimusele, kas Varikuga koostööd alustades olid eesmärgid kohe nii kõrged, vastas Kunnas, et sihiks võeti tõesti kohe alguses MM-medal ning selleni kahe aasta jooksul ka jõuti.

Eestlased Gert Gordejev ja Kaspars Stupelis tegid mõlemas võistlussõidus väga korraliku tulemuse, olles nii esimeses kui teises sõidus kuuendad ja etapi kokkuvõttes viiendad ning võttes MM-i üldarvestuses tänavu kaheksanda koha (118 p).

«Täna rada kuivas täitsa sõidetavaks, kuigi öö läbi tibutas vihma,» tunnistas Gordejev. «Esimeses sõidus võib-olla oli pisut vähem võimalusi kuhugi minna, kuid lõpp hea, kõik hea.»

Pärast kvalifikatsiooni kartis Gordejev, et ette tuleb võtta mootorivahetus, kuid nii hull asi õnneks ei olnud. «Võtsime mootori eile lahti ja kontrollisime üle, kuid otsustasime, et vahetust ette ei võta ning nagu näha, siis vedas ta tänase päeva ilusasti välja.»

Kvalifikatsioonis viienda tulemusega ilusa «kübaratriki» teinud Tanel Reesna ja Sten Niitsoo pidid esimese sõidu kahjuks siduriprobleemide tõttu pooleli jätma, kuid olid teises sõidus 23ndad ja etapi kokkuvõttes 27ndad ning said MM-il üldarvestuses 21. koha (44 p). Eestlastest sai tänavu MM-arvestuses punkte veel Ülar Karing / Oliver Sebastian Lamp (26. koht, 18 p) ja Argo Põldsaar / Teet Eier (36. koht, 7 p).

Kõik kolm Rudersbergis osalenud Eesti korvipaari osalevad tuleval nädalavahetusel ka Tšehhis Kramolinis külgvanrkrite Rahvuste krossil. «Loodame kõigepealt, et ilm on seal parem, siis on ka fiiling parem,» rääkis koondise eesmärkidest Gert Gordejev. «Meil on sel aastal koos päris hea seltskond, anname endast parima ja läheme kindlasti võitlema!» Viimati, kui Eesti külgvankrite koondis Rahvuste krossil osales, saadi teine koht. Ka tänavu minnakse heitlema poodiumikoha nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles