FISi suusadirektor tegi Kläbo idee maatasa: see ei lahenda meie spordi probleeme

Postimees Sport
Copy
Johannes Hösflot Kläbo Pekingi olümpiamängudel.
Johannes Hösflot Kläbo Pekingi olümpiamängudel. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Murdmaasuusataja Johannes Hösflot Kläbo on välja pakkunud, et MK-sarjas võiksid rahvuskoondiste asemel olla erameeskonnad. Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) murdmaasuusatamise direktor Pierre Mignerey ei usu, et see lahendaks spordiala ees seisvad probleemid.

Murdmaasuusatamise MK-sari on viimastel hooaegadel olnud hädas üksluisusega. Norra koondis domineerib ning poodiumile pääsevate koondiste arv on vähenenud. Kesk-Euroopa on jäänud arenguga jänni, mitmed koondised on rahalistes raskustes, ka televaatajate numbrid on langustrendis.

Viiekordne olümpiavõitja Kläbo ja mitmed teisedki on flirtinud mõttega, et MK-sarjas võiksid koondiste asemel mõõtu võttu eratiimid. Nagu see on näiteks jalgrattaspordis või ka pikamaasuusatamises. FISi murdmaasuusatamise direktor Pierre Mignerey ei usu, et see oleks õige lahendus.

Pierre Mignerey.
Pierre Mignerey. Foto: FIS

«Kõike võib arutada ja katsetada, kuid minu isiklik arvamus on, et erameeskondadele üles ehitatud MK-sari ei aita kaasa spordi arengule ega lahenda probleeme, millega murdmaasuusatamine ja muud alad kokku puutuvad,» ütleb Mignerey VG-le.

Hoolimata karmist avaldusest kutsub ta üles privaatmeeskondi ja rahvusesindusi omavahel tihedamalt läbi käima. «Sellegipoolest ei usu ma, et oleks mingit põhjust, miks erameeskonnad ja rahvuskoondised ei peaks sportlaste ja spordiala parema arengu nimel koostööd tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles