Paariseaerulisel neljapaadil ei õnnestunud MMil eelsõidust otse poolfinaali pääseda

Postimees Sport
Copy
Eesti paarisaeruline neljapaat.
Eesti paarisaeruline neljapaat. Foto: PHILIPP SCHMIDLI/EPA/Scanpix

Pühapäeval algasid Tšehhis Račices sõudmise maailmameistrivõistlused, kus võistlustules on ka kaks Eesti paatkonda. Paarisaeruline neljapaat jäi oma eelsõidus neljandaks ning jätkab võistlemist vahesõidus.

Eesti neljapaat koosseisus Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak kuulusid esimesse eelsõitu, kus stardist alates oli teistest selgelt kiirem Itaalia (5.43,94). Kui võitjas polnud kahtlust, siis läks tuliseks heitluseks teise positsiooni nimel, sest poolfinaali pääses vaid kaks paremat.

Kui 1000 m vaheajas oli Eesti ja Leedu kolmandal ja neljandal kohal ning teisel kohal Holland, siis leedulased suutsid leida lisakäigu ning jõudsid lõpuks Hollandile kannule, kuid mööda ei pääsenud, nende vahe jäi 0,41 sekundit. Eesti kaotas lõpuks võitnud Itaaliale, teisest kohast lahutas neid 6,74 sekundit.

Eesti paarisaerulise paatkonna teekond jätkub nüüd vahesõidus, mis peetakse teisipäeval 13.05.

Pühapäeval käis võistlustules kergekaalus meeste paarisaeruline kahepaat koosseisus Ander Koppel ja Elar Loot. Noormehed kasutasid oma võimaluse ära juba avasõidus, sest liikusid neljanda kohaga (6.31,72) otse 24 parema sekka veerandfinaali.

Eestlaste osalusel sõidu võitis Prantsusmaa (6.24,31), Mehhiko (6.26,19) ja Poola (6.28,16) ees, tahapoole jäid Austraalia (6.37,50) ja Egiptus (6.42,48), teatas sõudeliit oma kodulehel. Veerandfinaalid on kavas kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles