Elus on kolm kindlat asja: surm, maksud ja Hispaania korvpallikoondis jõuab tippu

Ville Arike
, reporter
Copy
Sugugi mitte soosikuks peetud Hispaania koondisele maitses EMi kuldmedali võitmine seda magusamalt.
Sugugi mitte soosikuks peetud Hispaania koondisele maitses EMi kuldmedali võitmine seda magusamalt. Foto: Imago/Pawel Pietranik/Scanpix

Euroopa korvpallimeistriks krooniti Hispaania, kes esitas pühapäeval Berliinis peetud finaalis Prantsusmaa vastu väga veenva partii ja võitis 88:76. Lisaks mängijatele tähendas see peatreener Sergio Scariolo triumfi.

«Vaatasin täna Sloveenia ja Serbia mängu ning mõtlesin: kas peaksin seda edasi vaatama ja nautima või lülitama välja, et mitte sattuda depressiooni?» küsis Scariolo portaali basketnews.com ajakirjanikult veidi enam kui kuu aega tagasi, pärast kontrollmängus saadud 76:78 kaotust Leedult. Hispaania oli tolleks hetkeks võitnud neljast kontrollmängust vaid ühe.

EMi eel rääkisid kõik viimasteks NBA väärtuslikemateks mängijateks valitud serblasest Nikola Jokić​ist ja kreeklasest Giannis Antetokounmpost, samuti nendega sama masti sloveenist Luka Dončić​ist. Hispaaniat, kus suurem osa pikka aega kulda ja karda võitnud staaridest oli (koondise)karjääri lõpetanud või jäi vigastuse tõttu eemale, ei pakkunud keegi nelja paremagi sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles