Eesti võrkpallurid avasid piiri taga juba trofeearve

Postimees Sport
Copy
Martti Juhkami (nr 6.) tähistamas ühes Karlovarsko meeskonnaga superkarika võitu.
Martti Juhkami (nr 6.) tähistamas ühes Karlovarsko meeskonnaga superkarika võitu. Foto: https://www.cvf.cz

Kuigi Eestis on võrkpallihooaja alguseni veel aega, siis mujal maailmas on ots juba vaikselt lahti tehtud. Ühtlasi on esimene eestlane saanud pea kohale tõsta võidutrofee.

Nimelt aitas koondise nurgaründaja Martti Juhkami esmaspäeval oma uue leivaisa CEZ Karlovarskol tulla Tšehhi superkarika võitjaks, finaalis oldi 3:0 (25:17, 25:20, 25:21) üle Jihostroj České Budějovicest.

Meie nurgaründaja arvele kogunes 15 punkti (efektiivsus +13, rünnak 62 protsenti), enam panustas Karlovarsko poolelt triumfi vaid diagonaalründaja Kewin Sasak, kes kogus 17 punkti (+9, 64 protsenti). STATISTIKA.

«Ma ei oodanud kolmesetilist mängu, kuid praegu see ilmselgelt enam ei loe. Me olime kannatlikumad ja tegime vähem vigu. Võtmemängijaks oli täna Juhkami, kes näitas, et ta on kogenud ja universaalne mängija, kes lõi rasked pallid maha. Tema servid olid need, mis meid väga palju aitasid,» tunnustas Karlovarsko peatreener Jiří Novák kolmanda seti lõpuosas kaotusseisust pallima läinud ning kuldmedali lõplikult ära vormistanud Juhkamit, kes pälvis ka parima mängija auhinna.

Nurgaründaja polnud aga esimene eestlane, kes piiri taga palliplatsile astus. Selles arvestuses tegi nädalavahetusel otsa lahti hoopis Renee Teppan, kes tüüris oma tööandja MKS Bedzini Poola esiliigas 3:0 (25:11, 25:20, 25:23) võiduni BAS Bialystoki vastu. Diagonaalründaja esines hästi, tuues 15 punkti (+6) ja pälvis ka mängu MVP tiitli.

Sel nädalal avab hooaja ka Stefan Kaibald, kes astub teisipäeval kell 20 Austria klubi Zadruga Aich/Dobi ridades väljakule Meistrite liiga eelringis, kus kohtutakse Budvanska Rivijeraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles