Eestlanna tuli taipoksis Taani meistriks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Kontkar
Liisi Kontkar Foto: Erakogu

Eestlannast taipoksija Liisi Kontkar tuli lõppenud nädalavahetusel Taani meistriks taipoksis kaalukategoorias kuni 60 kg.

Eestis Leegioni taipoksiklubi esindaval Kontkaril oli Taanis pidada ainult finaalkohtumine, kus ta alistas Vejle Muay Thai Gym esindaja Majse Josepha Withageni punktidega 4:0.

«Kuna Taanis taipoksis naisi väga palju ei ole, siis pidin esialgu võistlema kuni 67 kg kaalus, aga kuna vastane hüppas alt ära ja seetõttu tuli kähku kaalust kaotama kaheksa kilogrammi,» lausus värske Taani meister. «Finaalmatš oli 4x2 minutit. Kohtumine oli täis taipoksi reeglite järgi, mis tähendab, et lubatud oli kasutada küünarnukke ja põlvelööke pähe. Võit tuli punktidega.»

Kontkari ettevalmistus meistrivõistlusteks kestis kaks kuud. «Treenisin kuus korda nädalas, mille seas olid ka rasked jooksutreeningud. Sealhulgas näiteks peale viie kilomeetrist ringi pidin jooksma 18 korrusele ja siis alla tagasi. Tiitli nimel olin pingutuseks valmis ning ei vedanud oma treenerite kolmikut Abdul Albarazit, Rasmus Zoeylnerit ja Philip Schmidti alt,» ütles Kontkar kes Taani meistriks tuli Taani parima klubi Siam Muay Thai Gymi ridades.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles