Eesti juurtega hokimängija selgitas, miks ta sõja ajal Venemaal edasi mängis

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Linus Videll on karjääri jooksul kandnud ka Riia Dinamo särki.
Linus Videll on karjääri jooksul kandnud ka Riia Dinamo särki. Foto: LETA/Scanpix

Rootsi hokimängija Linus Videll oli üks neist sportlastest, kes otsustas pärast Ukraina sõja algust Venemaale edasi mängima jääda.

37-aastane Videll alustas eelmist hooaega küll kodumaal Djurgardensis, kuid asjad ei läinud talle soodsat rada pidi ning uue hingamise saamiseks tuli tal klubi vahetada. Nii liitus ta aastavahetuse paiku KHLis mängiva Magnitogorski Metallurgsiga.

Kuna Videllil oli KHLiga kümneaastane kogemus, tundis ta end Venemaale siirdudes koduselt. «Tore oli liituda liigaga, mida ma tunnen. Sain mängida väga heas meeskonnas, kellega võitsin peaaegu meistrivõistlused. Meil jäi puudu ainult üks värav. Kahju, et me ei võitnud, kuid meil oli hea hooaeg,» rääkis Videll Expressenile. Olgu lisatud, et KHLi finaalis kaotas Metallurgs 3:4 Moskva CSKA-le.

Ent miks otsustas ta pärast sõja algust Venemaale edasi jääda? «Keskendusime enamasti hokile. Olime play-off'is ning kogu meie elu oligi hoki. Olid koosolekud ja hoki, hoki, hoki. Alles seejärel märkasid, mis mujal toimub,» selgitas ta.

«On väga kurb, et Ukrainas on sõda. Venemaa sissetung Ukrainasse on kohutav. Seda ei oleks tohtinud olla. Minu vanavanemad on pärit Eestist. Kui venelased sinna sisse tungisid, põgenes vanaisa Rootsi. Ma ei tea sellest just palju, aga on kurb, et nii läks. Olin sõjast kaugel ega saanud sellest täpselt aru,» lisas ta.

Videlli sõnul läinuks koduklubiga lepingu lõpetamine talle kalliks maksma. «Mul oli leping ja selle lõpetamine olnuks kallis. Kuid ma tahtsin ka mängida ja tundsin, et vajan seda. Nii et seal oli mitu asja korraga. Kui ma oleksin kodumaale lahkunud, poleks ma saanud terve ülejäänud aasta mängida,» nentis ta.

Algaval hooajal mängib ta taas Rootsis, esindades SSK hokiklubi. «Olen SSKs mänginud kaheksa ja pool aastat, olen osa sellest klubist. Olen nende tegemisi aastate vältel jälginud ning osalenud isegi fännikampaaniates,» rääkis Videll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles