Kas Prantsusmaa koondise liider ohverdab Venemaa raha nimel Pariisi olümpia?

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Thomas Heurtel.
Thomas Heurtel. Foto: Pedja Milosavljevic/SCANPIX

Prantsusmaa korvpallikoondisega EMilt hõbemedali võitnud Thomas Heurtel on liitumas Venemaa klubi Peterburi Zeniidiga.

Heurteli liitumisest Zeniidiga sahistati juba suve alguses. Ometi sõlmis ta Prantsusmaa korvpalliliiduga lepingu, mis justkui peaks tema Venemaale siirdumise välistama.

Nimelt teatas Prantsusmaa korvpalliliit enne EM-finaalturniiri, et koondisesse ei pääse mängijad, kes on seotud Venemaa või Valgevene klubidega. Selle kinnitamiseks pidid mängijad allkirjastama lepingu.

«Kõik mängijad, kes on valitud meeste ja naiste koondisesse, peavad allkirjastama deklaratsiooni, et nad ei ole kuni Ukraina sõja lõpuni seotud Venemaa ega Valgevene klubidega. Kui seda kokkulepet ei austata, ei pääse mängija rahvusvahelistel võistlustel koondisesse. See puudutab ka 2024. aasta Pariisi olümpiat,» teatas Prantsusmaa korvpalliliit.

Basket.fr kirjutab, et 33-aastane Heurtel jõudis Peterburi Zeniidiga suulise kokkuleppeni juba juunis.

Näiteks Prantsusmaa meeskorvpalluritest jäid Venemaale siirdumise pärast EMilt eemale Moskva CSKA-ga liitunud Livio Jean-Charles ja Kaasani UNICSi palgal olev Louis Labeyrie.

Heurtel kuulus EMilt hõbeda võitnud Prantsusmaa koondise liidrite hulka. Finaalturniiril sai ta keskmisteks näitajateks 10,4 punkti, 2,4 lauapalli ja 7,1 korvisöötu mängu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles