Roger Federer annab koos teiste suure neliku liikmetega lahkumisetenduse

Toimetas Ville Arike
Copy
Roger Federer USA lahtiste 2006. aasta võidukarikaga.
Roger Federer USA lahtiste 2006. aasta võidukarikaga. Foto: Imago/Ray Giubilo/Scanpix

Reedest pühapäevani Londonis peetaval võistlusel Laver Cup näeb viimast korda tenniseväljakul Šveitsi legendi, 41-aastast Roger Federeri. Väga sümboolselt osalevad samal võistlusel ka kõik teised tema ajastu suurkujud.

Laver Cup toob kokku 12 maailma tippmängijat, kes on jaotatud Euroopa ja muu maailma võistkondadesse. Euroopa tiimi eest astuvad lisaks Federerile väljakule ka Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Andy Murray, kes on tennisemaailmas ristitud suureks nelikuks.

«Nii eriline on näha suurt nelikut taas väljakul,» sõnas telekanali Eurosport ekspert, endine tipptennisist Barbara Schett pressiteate vahendusel. «Me ei ole neid väga pikka aega koos näinud, seda kas vigastuste tõttu või muudel põhjustel. Eriline on asjaolu, et sel võistlusel on nad tiimikaaslased, mitte rivaalid.»

Suur nelik on 2005. aasta Austraalia lahtistest siiani võitnud 71 suure slämmi turniirist koguni 62. «Olen väga elevil, et saame Federeri taas tenniseväljakul näha,» lausus Schett. «Ma ei ole kindel, kas ta üksikmängus väljakule tuleb, aga kindlasti osaleb paarismängus koos Nadali või Djokoviciga. Olen veendunud, et kõik rõõmustavad väga, et saame näha Šveitsi maestrot vähemalt veel korra mängimas.»

Pärast hiljutisi USA lahtisi reketid pakkunud naiste tennise suurkuju Serena Williams ütles BBC-le, et Federer inspireeris oma mänguga miljoneid inimesi, sealhulgas teda. «Me ei unusta teda kunagi. Tere tulemast loobunute klubisse!» lausus Williams.

Federer võitis karjääri jooksul 20 suure slämmi turniiri, veelgi enam avaldas aga muljet tema džentelmenlikkus väljakul.

Laver Cupil kuuluvad Euroopa tiimi Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Casper Ruud ja Stefanos Tsitsipas ning muu maailma tiimi Taylor Fritz, Felix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Francis Tiafoe, Alex De Minaur ja Jack Sock.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles