Hispaania EMi kangelane võinuks paari aasta eest sattuda hoopis ühe teise riigi korvpallikoondisse

Toimetas Ville Arike
Copy
Lorenzo Brown sai kaela EM-kulla ning valiti ka turniiri sümboolsesse viisikusse.
Lorenzo Brown sai kaela EM-kulla ning valiti ka turniiri sümboolsesse viisikusse. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Pühapäeval lõppenud Euroopa korvpallimeistrivõistlustel kuldmedali võitnud Hispaania koondist vedas mängujuhina alles sel suvel kodustatud ameeriklane Lorenzo Brown. Võinuks aga juhtuda, et Brown poleks Hispaania jaoks üldse saadaval olnud.

Hispaania kodustas 32-aastase Browni kiirkorras pärast seda, kui selgus, et raskelt põlve vigastanud kauaaegne põhimängujuht Ricky Rubio peab EMilt eemale jääma. Kes teab, kuidas aga asjad läinuks, kui mõni aasta varem otsustanuks Horvaatia Browni enda koondisse tõmmata.

Nimelt rääkis endine Horvaatia koondislane Mario Kasun ühes taskuhäälingu saates, et sealse koondise endine peatreener Veljko Mršic tahtis Browni enda käe alla, kuid riigi korvpalliliit ei rahuldanud seda palvet, vahendas portaal basketnews.com.

Lugu juhtus kaks aastat tagasi. «Horvaatia korvpalliliit on tuntud oma otsuste poolest...» ütles Kasun. Mršic tüüris Horvaatia koondist 2019. aasta maist tänavuse aasta jaanuarini. EMil juhendas selle riigi koondist teine endine tippmänginja Damir Mulaomerovic, EMi eel kodustati teine tagamees Jaleen Smith. Horvaatia kohtus EMil ka Eestiga ja võitis Milanos kõigest 73:70.

Eelmisel hooajal Kaasani Unicsisse kuulunud ja algavaks hooajaks Tel Avivi Maccabisse siirdunud Brown panustas EMil Hispaania heaks mängus keskmiselt 17,1 punkti, 8,5 korvisöötu ja 1,2 vaheltlõiget ning valiti turniiri sümboolsesse viisikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles