Paljastus: Alonso üritas omal ajal mehaanikuid ära osta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: IMAGO/BEAUTIFUL SPORTS/Erlhof

Endine McLareni F1-meeskonna mehaanik Marc Priestley avalikustas, et Fernando Alonso üritas 2007. aastal tiimi sees inimesi ära osta, et nood tiitliduellis tiimikaaslase Lewis Hamiltoniga just teda aitaks.

«Üks Fernando taktikaid oli kogu meeskond tallis enda poolele meelitada. Ta üritas alati kõike kontrollida,» meenutas Priestley taskuhäälingus PitStop ning tõi seejärel juba konkreetse näite.

«2007. aastal oli hetk, kui Fernando mänedžer või treener jagas neile, kes ei tegelenud Lewise autoga, väikeseid pruune ümbrike, mille sees oli siis raha. Mäletan, et kui selle lahti tegin, siis sealt vaatas vastu nii 1500 eurot. See oli väga kahtlane,» sõnas Priestley.

«Jutt sellest hakkas mõistagi levima ja nagu selgus, siis ainsad, kes ümbrikku ei saanud, olid need, kes kuulusid Lewise lähiringi. Siis saime aru, milles asi. Ta oli üritanud poolehoidu võita, et me tulises tiitlivõitluses teda toetaksime,» jätkas ta. 

Alonso kurvastuseks see meetod aga ei töötanud, sest altkäemaksujutt jõudis peagi ka McLareni bosside kõrvu, kes hispaanlase vaibale kutsusid.

«Lõpuks tuli meil kogu see raha heategevusele annetada. Aga see oli okei,» meenutas Priestley lõpplahendust.

Tagatipuks ei õnnestunud Alonsol ega Hamiltonil tol aastal maailmameistriks tulla, vaid hooaja viimasel etapil triumfeerimisega krooniti ilmatšempioniks hoopis Ferrarit roolinud Kimi Räikkönen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles