Kohtunike vaikinud vile lõpetas Pärnu Sadama teekonna Meistrite liigas

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Urald King – mees, kes vilistamata jäänud veaga lõpetas Pärnu Sadama teekonna Meistrite liigas.
Urald King – mees, kes vilistamata jäänud veaga lõpetas Pärnu Sadama teekonna Meistrite liigas. Foto: championsleague.basketball

Valitsev Eesti korvpallimeister Pärnu Sadam pidi FIBA Meistrite liiga esimeses kvalifikatsiooniringis vastu võtma valusa 80:82 kaotuse Austria klubilt Gmundeni Swans

Võrdsete meeskondade heitluses ei pääsenud kumbki pool mängu jooksul liiga pikalt ette. Avaveerand lõppes 19:19 viigiseisul ning poolajal mindi riietusruumi Pärnu 40:38 eduseisus.

Kolmas veerandaeg õnnestus paremini juba austerlastel, kes pääsesid omakorda kahe punktiga (62:60) ette. Selline punktpunkti-heitlus kestiski lõpuni välja.

Kaks minutit enne kohtumise lõppu seisis tablool viigiseis 74:74, minut enne lõppu 78:78 ja 22 sekundit enne lõppu 80:80. Viimase rünnaku õigus jäi aga Swansile.

Oma korvi alt alustades oli austerlastel selge plaan kogu alles jäänud mänguaeg ära kulutada, et kindlustada nõnda endale vähemalt lisaaeg. Rünnakust Swansil aga midagi välja ei tulnud ning kaitsefaasiks spetsiaalselt väljakule toodud Sverre Aavil õnnestus pall vahelt lõigata

Seda endale haarates andis Swansi leegionär Urald King talle aga keha, virutas Aavil palli käest ning saatis «ootamatult lahti põrganud» mänguvahendi korvi alt sümboolse hüppega sisse. Kuigi olukord nägi nii reaalajas kui ka videokorduses välja ilmselge veana, kohtunike vile vaikis.

Pärast seda jäi Pärnul veel 0,3 sekundit armuaega ning kuigi peatreener Toomas Annuk võttis aja maha, et joonistada alley-oop-kombinatsioon, seda Sadamal välja mängida ei õnnestunud.

Võitjate parimana viskas võidukorvi autor King 23 punkti (kolmesed 1/2, kahesed 10/14), Dominic Green ja Dwayne Lautier-Ogunleye toetasid teda 14 silmaga. Pärnu Sadama resultatiivseim oli Robert Valge 15 punktiga, kahekohalise punktisummani jõudsid veel Troy Barnies (14), Andre Terrell Walker (14), Matt McCarthy (13) ja Mihkel Kirves (10).

80:82 kaotus tähendab, et Sadama teekond FIBA Meistrite liigas sai läbi. Nende eurohooaeg siiski jätkub, seda oktoobris algaval FIBA Europe Cupi põhiturniiril, kus vastasteks on Den Bosch (Holland), Porto (Portugal) ja Fribourg (Šveits). Samas eurosarjas paneb ennast proovile ka BC Kalev/Cramo, kes alustab kvalifikatsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles