Vägev tunnustus: Kerr Kriisa valiti korvpalli EMi tõusvate tähtede sekka

Toimetas Ville Arike
Copy
Kerr Kriisa EMil Milanos.
Kerr Kriisa EMil Milanos. Foto: Tairo Lutter

Euroopa meeste korvpallimeistrivõistlused lõppesid küll pühapäeval, aga kokkuvõtteid saab teha veel mõnda aega. EMi koduleht valis välja tõusvad tähed ning ses auväärses nimekirjas on ka Eesti koondise mängujuht Kerr Kriisa.

«Eestlased vaatasid pärast alagrupiturniiri lõpetamist saldoga 1-4 play-off-mänge küll kodust, aga see ei juhtunud tahtmise puudumise tõttu. Üks selle energiapahvaku liidritest oli Kriisa, kes näitas, et on oma kõigest 21 eluaasta juures valmis vedama tulevikus Eesti koondist,» alustas FIBA Euroopa oma põhjendust.

«Ta tabas hästi kaugelt – peaaegu 39-protsendilise täpsusega –, samas kaarest seestpoolt jäi protsent nõrgemaks. Keskmine punktisaak oli 10,8. Ta oli EMi üheksas tulemuslike söötude andja (5,8 söötu mängus), lisaks noppis keskmiselt 1,8 lauapalli. Kriisa mängis tõusude ja mõõnadega. Ta viskas avamängus Itaalia vastu 20 punkti, kuid napi kaotuse toonud kohtumises Horvaatiaga tabas 11 viskest ainult ühe. Ta andis kolmes mängus vähemalt 6 korvisöötu, kuid kahel korral tegi ka 5 pallikaotust. Kriisa saab kõike seda võtta kui õppetundi ja head kogemust, mis aitavad nii teda kui ka tema riigi koondist edasi viia.»

Lisaks Kriisale on välja toodud Franz Wagner (Saksamaa), Deni Avdija (Iisrael), Alperen Sengün (Türgi), Rokas Jokubaitis (Leedu), Usman Garuba (Hispaania), Karlo Matkovic (Horvaatia), Keye Van Der Vuurst de Vries (Holland) ja Aleksander Balcerowski (Poola). Sellele seltskonnale anti tiitel «Elite Eight», ehkki jah, nimekirjas on üheksa mängijat...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles