Rahanappus andis Tartu Maratonile hoobi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
48. Tartu suusamaratoni start tänavu veebruaris.
48. Tartu suusamaratoni start tänavu veebruaris. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Legendaarne Tartu suusamaraton uuel aastal enam pikamaasuusatamise profisarja Visma Ski Classics ei kuulu.

Tartu maratoni peakorraldaja Indrek Kelk sõnas ERRile antud usutluses, et neile tehti küll profisarja kuulumise pakkumine ka uueks hooajaks, kuid rahalise võimekuse tõttu jäi Tartu nimekirjast välja.

«See, et üle pika aja sinna kuulusime, oli ka seotud rahaga. Saime natuke riigitoetust, võistlus toimus väga hästi, tagasiside oli ääretult positiivne. Sarja promootor kiitis kuu aega pärast maratoni meid samuti väga ja esitas ettepaneku sarjas taas osaleda, aga kaks korda kallima hinna eest,» selgitas ta ERR-ile.

Kelk andis selle peale mõista, et sellistel tingimustel pole nemad võimelised jätkama ning mais lugeski ta sarja kodulehelt, et Tartu maratoni kuupäevadel on Ski Classicsi sarjas toimumas pisike, mõnesaja osalejaga Orsa Grönklitti maraton Rootsis.

Küll kinnitas peakorraldaja, et spordisõber vaatamata aina tõusvatele energia- ja kütusehindadele suusapeo ärajäämise pärast veel muretsema ei pea. 

49. Tartu maraton leiab aset 19. veebruaril. Samal ajal on Visma Ski Classicsi kalendris kirjas Grönklitti suusasõit.
49. Tartu maraton leiab aset 19. veebruaril. Samal ajal on Visma Ski Classicsi kalendris kirjas Grönklitti suusasõit. Foto: Skiclassics.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles