Sõudekoondise peatreener tunneb hoolealuste üle uhkust: nägin meeskonda suure algustähega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti sõudenelik Johann Poolak (vasakult) Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Mikhail Kushteyn.
Eesti sõudenelik Johann Poolak (vasakult) Tõnu Endrekson, Allar Raja ja Mikhail Kushteyn. Foto: Detlev Seyb

Eesti paarisaeruline neljapaat (Mikhail Kushteyn, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Johann Poolak) ületas Tšehhis Račices peetaval sõudmise MMil poolfinaalis lõpujoone kolmandana ning edenes nõnda ülehomsesse finaali. 

Sõitu domineerisid Itaalia ja Suurbritannia, kes ka läksid vastavalt aegadega 5.53,52 ja 5.53,93 ka kahe esimesena finaali.

Eesti oli esimese kilomeetri läbimise järel ehk poolel maal neljas, kuid seejärel mööduti Ukrainast ning edestati lõpuks toda ligi sekundiga (Eesti aeg 5.56,00, Ukrainal 5.56,81). Selgelt tahapoole jäid Norra (6.00,94) ja Šveits (6.03,12).

«Vägev, ent väga raske sõit,» sõnas koondise peatreener Veikko Sinisalo vahetult pärast sõitu alaliidu pressiteenistusele. «Nägin meeskonda suure algustähega,» jätkas ta lisades, et tiim pani välja kõik, mis oli nende võimuses.

Kuidas hindas poolfinaalis näidatud minekut tiimi noor eessõudja Johann Poolak?

«Oleme veidi ülevoolavas meeleolus, sest terve hooaja oleme mõelnud esiti A-finaali pääsemisest: tegime taas ära,» rääkis Poolak, kelle arvates on osaliselt edu taga uus mänguplaan.

«Kui varem tegime vahekiirenduse poole distantsi peal, siis nüüd alustame paarsada meetrit varem: kannatame, ja kui kõik välja tuleb, siis kestame ära,» ütles sõudja. Tema hinnangul näitavad kaks viimast sõitu, et tegemist pole juhusega ja omaette kvaliteedimärgiks on seegi, et võrreldes EMiga on kaotus parimatele vähenenud.

Paarisaeruliste neljapaatide finaal on kavas laupäeval, Eesti aja järgi kell 16.26. Meie neliku (poolfinaali aeg 5.56,00) konkurentideks on seal Holland (5.51,13), Rumeenia (5.49,85), Itaalia (5.53,52), Poola (5.48,18) ja Suurbritannia (5.53,93).

Kuigi seni näidatud ajad meie paatkonda ei soosi, on Poolak siiski optimistlikult meelestatud. «Finaalile ei ole veel mõtlema hakanud, ent kõik on võimalik,» arvas pärnakas, kes oma sõnutsi tunnetab, et head sõidud on tiimi enesekindlust olulisel määral tõstnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles