Soome hokijuhi sõnum Putinile: isegi kui sõda homme lõppeb, jääte teie MMi ukse taha!

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Palvetamine venelasi rahvusvahelisele hokiareenile tagasi ei aita. Ainus variant on Ukrainast taandumine, leiab IIFHi juhatuse liige Heikki Hietanen.
Palvetamine venelasi rahvusvahelisele hokiareenile tagasi ei aita. Ainus variant on Ukrainast taandumine, leiab IIFHi juhatuse liige Heikki Hietanen. Foto: Kirill Kudryavtsev

Sel nädalal jahmatas suusaüldsust Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) peasekretäri Michel Vioni sõnavõtt, kus too teatas, et Venemaa ja Valgevene sportlasi plaanitakse võistluskarussellile tagasi lasta ning see juhtub varem või hiljem.

Soomlaste Iltalehti kirjutab nüüd, et samasuguseid sahinaid, venelaste rahvusvahelisele areenile taaslubamisest, on ringlemas ka jäähokis. Rahvusvahelise hokiliidu (IIHF) juhatuse liige ning kevadel toimunud Tampere MMi peasekretär Heikki Hietanen kinnitas aga, et Vladimir Putini lemmikkoondis jääb 2023. aasta jäähoki MMi ukse taha isegi siis, kui sõjategevus Ukrainas peaks lõppema ja venelased sealt lahkuma. 

«Isegi kui sõda homme lõppeb, siis varem välja hõigatud meeskonnad on need, kes turniirist osa võtavad,» viitas ta nii Venemaa kui ka Valgevene kõrvalejäämisele. 

«Ülejäänutel pole MMiga mingit seost. Selle otsuse on IIHF juba ammu vastu võtnud ja pole ühtegi põhjust, miks seda tuleks muuta,» jätkas Hietanen, kuid lisas seejärel kahetsusega: «Paraku näib, et see sõda ei lõppe veel nii pea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles