Mike Tysonit vaevab raske haigus, mis segab rääkimist

Postimees Sport
Copy
Mike Tyson septembri alguses New Yorgis, kus külastas US Openi tenniseturniiri.
Mike Tyson septembri alguses New Yorgis, kus külastas US Openi tenniseturniiri. Foto: COREY SIPKIN/APF/Scanpix

Poksilegend Mike Tyson avaldas esimest korda, et põeb ishiast. 56-aastane ameeriklane tunnistas, et sellega kaasneb pidev valu istmikunärvis, mis segab vahepeal rääkimist.

Endine poksi raskekaalu maailmameister on viimasel ajal sattunud mitu korda kaamerasilma ette, istumas ratastoolis. Nüüd selgitas ta, et selles on süüdi seljavalu, millega ta regulaarselt võitleb. «Mõnikord ei saa ma seetõttu isegi enam rääkida,» sõnas Tyson USA telekanalile Newsmax TV.

Sellegipoolest on Tyson tänulik, et ishias on ainus haigus, mida ta põeb. «Kõik minu majas on tõesti õnnistatud ja me kõik oleme väga tänulikud selle eest, mis meil on,» tsiteeris poksiikooni Saksamaa ajaleht Bild.

Samuti on ta väidetavalt saanud kontrolli alla oma alkoholi- ja narkoprobleemid. «Ma jätsin kokaiini tõmbamise ja joomise maha. Mõtlen seda tõsiselt, kõik on muutunud, kogu mu elu,» ütles Tyson.

Tysonist sai 20-aastaselt läbi aegade noorim raskekaalu maailmameister. Oma 58 matšist võitis ta 50, neist 44 nokaudiga.

Ishias ehk istmikunärvivalu ehk istmikunärvineuralgia ning sellega koos nimmevalu on inimkonna igivana probleem. Istmikunärv (nervus ischiadicus) moodustub kahest nimme- ja kolmest ristluunärvijuurest ning iga närvijuure kahjustus ehk radikulopaatia omaette võib põhjustada erineva asukohaga jalavalu.

Allikas: kliinik.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles