Venemaale siirdunud Prantsusmaa korvpallurile pakutakse lunastust

Karl Mihkel Eller
Copy
Thomas Heurtel.
Thomas Heurtel. Foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix

Korvpalli EM-finaalturniiril Prantsusmaa koondisega hõbemedali võitnud Thomas Heurtel võib ka tulevikus kuuluda rahvuskoondisesse, hoolimata sellest, et liitub algaval hooajal Venemaa korvpalliklubiga Peterburi Zenit.

Kui Heurtel tahab elus hoida võimalust esindada Prantsusmaad 2023. aasta MMil ja 2024. aasta Pariisi olümpial, siis tuleks tal hiljemalt järgmise hooaja lõpus Zenitist lahkuda, kirjutas Prantsusmaa ajaleht L’Equipe.

«Pärast seda otsustab föderatsioon, kas ta on koondisekandidaat ka 2023. aasta MMil ja olümpiamängudel,» selgitas Prantsusmaa korvpalliliidu pressiesindaja. Heurtel sõlmis Zenitiga üheaastase lepingu 21. septembril.

Heurteli liitumisest Zeniidiga sahistati juba suve alguses. Ometi sõlmis ta Prantsusmaa korvpalliliiduga lepingu, mis justkui pidanuks tema Venemaale siirdumise välistama.

Nimelt teatas Prantsusmaa korvpalliliit enne EM-finaalturniiri, et koondisesse ei pääse mängijad, kes on seotud Venemaa või Valgevene klubidega. Selle kinnitamiseks pidid mängijad allkirjastama lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles