Lewndowski süüdistas jõhkralt mänginud vastast: ta tahtis vaid mu jalgu murda

Postimees Sport
Copy
Robert Lewandowski neljapäeval Rahvuste liiga mängus, kus Poola kaotas 0:2 Hollandile.
Robert Lewandowski neljapäeval Rahvuste liiga mängus, kus Poola kaotas 0:2 Hollandile. Foto: Rafal Oleksiewicz/PressFocus/SIPA/Scanpix

Sellest hooajast Hispaania suurklubiga FC Barcelona liitunud Robert Lewandowski mängis eelmised 12 hooaega Saksamaa Bundesligas. Poola ründeäss avaldas, et eriti eredalt jäi talle meelde üks vastane, kes tahtis igas mängus tema jalgu murda.

«Ta tahtis vaid mu jalad murda,» ütles Lewandowski. Ta pidas silmas Peruu keskkaitsjat Carlos Zambranot, kellega ta kohtus Saksamaa kõrgliigas mitmeid kordi.

Lewandowski veetis kaheksa aastat Müncheni Bayernis, ene seda neli aastat Dortmundi Borussias. Zambrano kandis sel ajal näiteks Frankfurti Eintrachti ja Schalke särke.

«Ta isegi ei vaadanud palli. Mind häiris, et kohtunik seda ei näinud. Kaitsjatel lubatakse sageli rohkem kui ründajatel, see pole võrdne võitlus. Kohtunik peab oskama mängu lugeda. Karmil käitumisel ja kellelegi haiget tegemisel on vahe,» kurtis Lewandowski Poola ajakirjale Kwartalnik

Zambrano mängis aastatel 2012-16 Eintrachti eest 101 mängu, praegu teenib 33-aastane kaitsja profileiba Argentina klubis Boca Juniors.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles