Eesti jalgrattur jäi noorte MMil esimesena poodiumilt välja

Postimees Sport
Copy
Madis Mihkels.
Madis Mihkels. Foto: Adam Illingworth

Austraalias Wollongongis jätkuvatel jalgratta maanteesõidu maailmameistrivõistlustel jäi Madis Mihkels kuni 23-aastaste grupisõidus esimesena medalita. Frank Aron Ragilo tõi juunioride grupisõidus Eestile kõrge kaheksanda koha.

Kümneringilisel 169,8 km pikkusel vihmasajus sõidetud U23 võistlusel võttis lõpuspurdis võidu Kasahstani rattur Jevgeni Fjodorov ajaga kolm tundi 57 minutit ja 8 sekundit, edestades sekundiga tšehhi Mathias Vacekit. Mihkels jäi võitjast kolm sekundit hiljem finišeerinud peagrupi lõpuspurdis teiseks ehk esimesena medalita. Pronksi võttis Mihkelsi ees norralane Sören Wärenskjold, kes esmaspäeval tuli temposõidus U23 maailmameistriks.

«Sõit oli algusest peale väga aktiivne, tõusul pandi peaaegu iga ring maksimaalselt, mis oligi minu jaoks kaheldav, et kas jaksan või mitte. Õnneks olid täna super jalad ja kestsin ilusti ära,» ütles Mihkels võistluse järel.

«Lõpus sprintis umbes 15-meheline grupp kolmanda koha peale, kus kahjuks jäin esilagu karpi, ning sain enda sprinti alustada alles 100 meetrit enne joont. Olen natuke pettund, kuna medal oli lähedal kuid samas ka õnnelik hea esituse üle,» lisas Mihkels.

132 startinud ratturist, lõpetas sõidu 70 ratturit, Joonas Kurits ja Rait Ärm sõitu ei lõpetanud.

Varajastel hommikutundidel sõideti Austraalias Wollongongis ka meesjuunioride grupisõit, kus eestlastest pälvis Frank Aron Ragilo kõrge kaheksanda koha.

Meesjuunioride 135,6-kilomeetrise grupisõidu maailmameistriks tuli sakslane Emil Herzog ajaga kolm tundi 11 minutit ja 7 sekundit, teise koha teenis portugallane Antonio Morgado. Järgnes grupp, mis kaotas neile 55 sekundiga ning pronksile sprintis end belglane Vlad van Mechelen, Ragilo ületas finišijoone samas grupis kaheksandana. Eesti koondise eest võistelnud Romet Pajur finišeeris kaheksaringilisel võistlusel 15. kohal, kaotades võitjale 2.48. Aaron Aus ja Lauri Tamm jätsid sõidu pooleli, kokkuvõttes lõpetas 106 startinust 60 ratturit.

«Algul läks päris kaua aega, et end käima saada ning umbes kolmandal ringil oli juba päris hea olla. Romet sõitis üsna alguses eest ära ja seega ei pidanud mina tööd tegema. Umbes 50-kilomeetrit enne lõppu saime kuuekesi peagrupil eest ära ning teised töötasid meid Rometi grupile üsna lähedale.

Siiski saadi meid peagrupist enne kätte kui ette jõudsime, ning siis proovisin vaid tugevate ronijatega järsul tõusul ära püsida. Viimasel ringil jäin kahe ameeriklasega natuke maha, kuid kuna üks nendest on klubitasemel minu tiimikaaslane, siis leppisime kokku, et töötame lõpuni nii kõvasti kui saame.

Kuna eesolev grupp passis siis saime nad täpselt kilomeeter enne lõppu kätte. Lõpusprindi ajaks polnud olemine raske, kuid püsti tõustes tekkisid krambid,» kommenteeris Ragilo sõitu peale võistlust.

Maanteeratturite maailmameistrivõistlused jätkuvad laupäeval naisjuunioride, kuni 23-aastaste- ja eliitklassi naisratturite grupisõitudega. Naisjuunioride grupisõidus näeme stardijoonel Elisabeth Ebrast ja Laura Lizette Sanderit, juuniorid sõidavad Wollongongis neli ringi, distantsi kogupikkuseks on 67,2-kilomeetrit. Pühapäeval on võistlustules ka eliitklassi mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles