BLOGI ⟩ Eesti sai kümnekesi mänginud Malta üle raske võidu ning pääses mudaliigast (1)

Postimees Sport
Copy

Eesti jalgpallikoondis alistas Rahvuste liigas 2:1 Malta ning kindlustas sellega D-divisjoni teise alagrupi võidu.

Avapoolajal oli kindlalt parem meeskond Eesti, kes toimetas palli Malta väravasse koguni kolmel korral. Paraku tühistas VAR esimese, juba kolmandal minutil Bogdan Vaštšuki poolt löödud värava käega mängu tõttu. Teise tabamuse puhul oli Rauno Sappinen suluseisus.  

Sihile jõudis Eesti avapoolaja üleminutitel, kui kohtunik määrast pärast VARi sekkumist Eestile penalti ning andis vastaste keskkaitsjale Jean Borgile punase kaardi. Penalti realiseeris külmavereliselt Sappinen, kellele see oli üheksas koondisevärav.

Teine poolaeg pidanuks olema Eesti kontrollida, aga parku läks hoopis vastupidi. Kui poolaega oli mängitud umbes viis minutit, peatas kohtunik mängu ning läks kontrollima ühte Eesti karistusalasse tulnud tsenderdust. Telekordus kinnitas, et tsenderdus lendas vastu Taijo Teniste kätt. Malta kasuks määratud penalti realiseeris Teddy Teuma.

Malta viigiväravaga kandus ka initsiatiiv nende kätte. Eesti koondislased tegid järjepanu lihtsaid eksimusi ning kuigi Malta väga suurt ohtu Eestile ei kujutanud, oli õhustik ärev. Seda kuni 86. minutini, mil koondise eest sajandat mängu mänginud Sergei Zenjov saatis läbisööduga Henri Anieri väravavahiga üks-ühele ning sealt vahetusest sekkunud ründaja juba ei eksinud.

Eesti on D-divisjonis võitnud nüüd kõik kolm mängu ning kindlustanud sellega pääsu C-divisjoni. Viimase kohtumise mudaliigas peab Eesti esmaspäeval võõrsil San Marinoga.

Enne mängu:

Eestil on võimalik kindlustada Rahvuste liida D-divisjoni teise alagrupi võit, mis tagaks pääsu C-divisjoni. Selleks tuleb Malta koduväljakul alistada või mängida viiki.

Nimelt on Eesti kogunud kahe mänguga maksimaalsed kuus punkti. Kuus punkti on koos ka ühe mängu enam pidanud Maltal. Kõik kolm mängu kaotanud San Marinol on punktiarve avamata.

Kui aga Eesti kaotab, oleneb edasipääsuvõimaluse säilimine kaotuse suurusest. Kui see on kahe- või enamaväravaline, kindlustab Malta grupis esikoha. Üheväravalise kaotuse korral peab Eesti alistama viimases kohtumises San Marino ükskõik millise tulemusega, välja arvatud 1:0. 1:0 edu korral oleks meil Maltaga kõik näitajad võrdsed ning järgmisena tuleks mängu ausa mängu koefitsient.

Juunis Maltal peetud kohtumises teenis Eesti Henri Anieri neljanda üleminuti väravast 2:1 võidu. Tolles mängus tegi meie poolt skoori veel Konstantin Vassiljev.

Tervislikel põhjustel jäävad kohtumisest eemale poolkaitsja Mattias Käit ja kaitsja Märten Kuusk. Nii Käit kui ka Kuusk on viimastel aegadel tervena olnud kindlad põhimehed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles