Venelannast olümpiavõitja: kui Euroopa poliitikud endale tõsist peavalu ei taha, siis nad lubavad meid tagasi võistlema (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Veronika Stepanova koos Vladimir Putiniga.
Veronika Stepanova koos Vladimir Putiniga. Foto: Vladimir Astapkovich/Sputnik/Scanpix

Suusaüldsust jahmatas sel nädalal Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) peasekretäri Michel Vioni sõnavõtt, kus too teatas, et Venemaa ja Valgevene sportlasi plaanitakse võistluskarussellile tagasi lasta ning see juhtub varem või hiljem.

Venemaal võeti Vioni avaldus väga positiivselt vastu ning selle kohta otsustas arvamust avaldada ka Venemaa presidendi Vladimir Putini suur toetaja Veronika Stepanova. Pekingis olümpiakulla võitnud venelanna arvab, et viisaprobleemid võivad Venemaa sportlastele muret tekitama hakata.

«Schengeni viisa on miski, mida ei tohiks ajada segamine õigusega võistelda rahvusvahelisel areenil,» lausus venelanna Dagbladetile. «Mõnel Venemaa sportlasel on viisa olames, mõni elab välismaal. Samas ei tohiks meil selliseid takistusi olla. Kui Euroopa poliitikud soovivad tugevaid peavalusid vältida, siis nad ei takistaks meid viisat saamast.»

Murdmaasuusatamise MK-sari algab 25. novembril. Selle aastanumbri sees sõidetakse võistlused Soomes, Norras ja Šveitsis. Märtsis jõuab MK-sari ka Eestisse, kui Tallinnas sõidetakse sprindietapp.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles