Taas võiduta jäänud Inglismaa kukkus Rahvuste liigas enda mõistes mudaliigasse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate ja kapten Harry Kane.
Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate ja kapten Harry Kane. Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / Scanpix

Jalgpalli sünnimaa Inglismaa peab Rahvuste liigas hüvasti jätma A-divisjoniga ning langeb Euroopa 16 tugevama riigi hulgast välja. 

Inglismaa sõitis eile A-divisjoni kolmandas grupis külla Itaaliale ning neid rahuldas ainult võit. Seda ennekõike seetõttu, et kaotus tähendanuks välja langemist B-divisjoni, võit jätnuks võimaluse püsima jäämiseks.

Kohtumine Milanos lõppes Itaalia 1:0 võiduga ning inglased väärisid seda kaotust. Nad ei suutnud taaskord 90 minuti jooksul liiga palju elevust vastaste värava all tekitada ning nõnda jäid nad 495 minutit järjest avatud mängust väravata.

Viiendas järjestikuses kohtumises võiduta jäänud Inglismaal on käimas halvim seeria alates 2014. aastast. Kahtlemata on Euroopa 16 parema meeskonna hulgast välja langemine inglastele suureks häbiks, ent vähemalt praegu on kindel, et koondise peatreener Gareth Southgate jääb ametisse. Lootsi ainsaks päästjaks on novembris algavad maailmameistrivõistlused ning uue treeneriga jääks ettevalmistus liiga lühikeseks.

Teise grupi teises kohtumises suutis Ungari alistada võõrsil 1:0 Saksamaa ning ungarlased astusid lähemale suurüllatusele. Nimelt on nad surmagruppi 10 punktiga juhtimas ning viimases voorus piisaks neil grupivõiduks viigipunktist Itaaliaga. 

Standings provided by SofaScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles