Bottas avaldas karmi tõe Mercedese meeskonna kohta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com

Soome vormeliäss Valtteri Bottas sõidab tänavusest hooajast Alfa Romeo meeskonnas. Soomlane kuulus aga pikalt Mercedese tiimi, mida ta nüüd ka kritiseerida julgeb.

33-aastane Bottas selgitas portaalis GP-fans, kuidas Mercedese meeskond seadistab enda vormeleid. Seal võetakse ainult kuulda arvutitest tulevaid andmeid ning sõitjate arvamus liiga palju ei lugenud. Seejuures käituti sarnaselt ka tiimi esisõitja Lewis Hamiltoniga.

«Mõnel korral soovis Lewis vormeli juures muuta midagi, mis tal olemise mugavamaks teeks. Inseneridelt tuli kiiresti eitav vastus, sest arvuti räägib teist keelt,» kirjeldas Bottas, kelle sõnul käitutakse just suurtes meeskondades sedasi.

«Vahel ongi keeruline sõita, ent probleemidest tulnuks paremini rääkida. Saan aru, et tehnoloogia on väga palju arenenud ja arvutitel ongi enamasti õigus. Kahjuks mitte alati ja tollel hetkel võikski sõitja nõu kuulda võtta.»

Sellest hooajas Alfa Romeo meeskonnas sõitev Bottas lausus, et Šveitsi tiimis käivad asjad täiesti teisiti. Tal on selgelt rohkem sõnaõigust vormelite seadistamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles