Legendaarne ralli jätab MM-sarjaga ilmselt hüvasti

Karl Mihkel Eller
Copy
Viimati sõideti Argentinas MM-etapp 2019. aastal, võitjaks tuli siis Thierry Neuville.
Viimati sõideti Argentinas MM-etapp 2019. aastal, võitjaks tuli siis Thierry Neuville. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Argentina ralli on MM-sarja kuulunud 1980. aastast ning püsis kalendris kuni 2020. aastani, mil maailma paiskas segi koroonapandeemia. Nüüd teatasid ralli korraldajad, et väga suure tõenäosusega ei toimu MM-etapp Argentinas ka järgmisel aastal.

«Argentina autoliit ja Argentina ralli organisaatorid annavad teada, et oleme pidanud läbirääkimisi MM-sarja promootoriga, kuid meie võistlus ei ole 2023. aasta hooaja esialgses kalendris,» teatas Argentina ralli korraldaja oma kodulehel.

MM-karussell jõudis Argentinasse viimati 2019. aastal, kui võidutses Hyundai sõitja Thierry Neuville. Ralli kuulus kalendrisse ka 2020. aastal, kui pärast märtsis toimunud Mehhiko etappi läks maailma koroonapandeemia tõttu lukku ning Argentina etapp jäi toona ära.

Argentiina rallit korraldatakse traditsiooniliselt Córdoba piirkonnas. Kohalik omavalitsus toetab MM-ralli piirkonda naasmist, kuid vaatamata sellele pole korraldaja MM-sarja Argentinasse naasmise osas positiivne.

Samas üritab ralli korraldaja MM-sarja promootri veenda, kuid tundub ebatõenäoline, et näeme maailma ralliparemikku Argentinas järgmisel aastal kihutamas. Autoralli MM-kalender 2023. aastaks selgub 19. oktoobril toimuval Maailma autospordinõukogu koosolekul.

Praegu on kindel, et järgmine hooaeg algab 19.-22. jaanuaril Monte Carlos, kinnitatud on ka Rootsi ralli toimumisaeg 9.-12. veebruaril. Mehhiko ralli korraldaja teatas varasügisel, et WRC-sari naaseb märtsis Põhja-Ameerika riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles