Superliigas lõi jalgpall taas kihama: loodetavasti on see alles algus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Beth Mead väravat tähistamas.
Beth Mead väravat tähistamas. Foto: REUTERS/John Sibley/Scanpix

Jalgpallimaailm on muutumas ning naiste jalgpall jõudmas üha suuremate publikunumbriteni. Inglismaa jalgpalli kõrgliigas, mis nimetatakse ka Superliigaks, käis Londoni Arsenali kohtumist vaatamas enam kui 45 000 inimest.

Arsenal mängis Emirates Stadiumil üle 4:0 Tottenhami ning seda jälgis staadionil 47 367 silmapaari. See on rekordiline number, sest varasemalt pole kunagi nõnda palju inimesi naiste jalgpalli liigakohtumist vaatamas käinud.

Kui muidu mängib Arsenali naiskond 4500 inimest mahutaval Meadow Parkil, siis tasapisi soovitaksegi kolida sarnaselt meestele Emirate Stadiumile, kuhu mahub oluliselt rohkem publikut.

Inglismaa koondise ja Arsenali tähtmängija Beth Mead tõdes, et suurel areenil mängime tõi endaga kaasa hoopis teise energia ning just seda ongi naiste jalgpallile vaja. Mäletatavasti külastas Wembley staadionil toimunud EM-finaali tänavu lausa 87 192 inimest, mis oli üldse EM-finaalide rekord, seda nii meeste kui ka naiste seas.

«See oli imeline, mis suvel toimus ning loodetavasti jätkub see ka liiga ajal. Loodetavasi on see alles algus ning naiste jalgpall kasvab üha suuremaks,» lausus Mead.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles