Kanepi suhtub vastase vigastusse rahulikult: mis siin ikka, tuleb oodata

Ville Arike
, reporter
Copy
Kaia Kanepi pühapäeval Tondil peetud treeningul.
Kaia Kanepi pühapäeval Tondil peetud treeningul. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna WTA-tenniseturniiri loosimine tõi kohe avaringiks intrigeeriva paari, andes Kaia Kanepile vastaseks omaaegse Prantsusmaa lahtiste võitja Jelena Ostapenko Lätist.

Samas saabusid Lõuna-Koreast just uudised, et Ostapenko vigastas end Souli turniiri finaalis, kaotas finaalis Jekaterina Aleksandrovale 6:7 lõppenud avaseti järel 0:6 ja lahkus väljakult longates. Kanepi ja Ostapenko peaksid mängima kolmapäeval, ent kui lõunanaaber turniirist loobub, tuleb vastu mõni teine valgepallur.

Kanepi jäi teemast rääkides väga rahulikuks. «Niisuguseid asju ikka juhtub. Olen ka mõnel varasemal turniiril oodanud esimese ringi mängu mitu päeva. Mis teha, siis peab ootama. Pole väga vahet, kes vastu tuleb, esimene ring on niikuinii raske,» lausus Kanepi.

Ta pidas viimase võistlusmängu ligi kuu aega tagasi USA lahtistel ega arva, et paus kuidagi kehvasti mõjuks. «Võib-olla esimesed geimid kuluvad sisseelamiseks. Üldiselt olen pauside järel alati hakkama saanud, midagi hullu ei ole.»

Küll aga pole Kanepil veel õiget turniiritunnet. «Ma pole veel aru saanud, et siin WTA-turniir tuleb,» ütles ta muheldes. «Mänguni on veel paar päeva aega. Olen kogu aeg kodus ja teen oma tavalisi toimetusi, mida alati tuuridevahelisel ajal teen. Nüüd äkitselt tuleb siin võistlus.»

Aastaid tagasi sai Kanepi nautida Föderatsiooni karikasarja matšides, kui koos Maret Ani ja Margit Rüüteliga tehti suuri tegusid, koduse tennisepubliku kõvahäälset tuge. Ta usub, et nüüd saavad Eesti tennisistid kogeda toonasega sarnast atmosfääri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles