Kahekordne Euroliiga meister saatis venelased pikalt. Nüüd hakkab ta kimbutama Kalev/Cramot

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Krunoslav Simon (palliga) EM-finaalturniiril.
Krunoslav Simon (palliga) EM-finaalturniiril. Foto: Vid Ponikvar / Sportida/SIPA/SCANPIX

Eesti üks paremaid korvpalliklubisid BC Kalev/Cramo kohtub ülehomme FIBA Europe Cup'i kvalifikatsiooniturniiri avaringis Horvaatia klubi KK Cedevita Junioriga, kellega liitus Krunoslav Simon.

37-aastane horvaat naaseb seega pärast pikka eemalolekut kodulinna Zagrebi. Viimati mängis ta Horvaatia pealinnas kümme aastat tagasi ning on pärast seda teeninud leiba Hispaanias, Venemaal, Itaalias ja Türgis.

Viimased viis aastat esindas viskava tagamängija või väikese ääre kohal tegutsev Simon Türgi hiidu Istanbuli Anadolu Efest, kellega krooniti 2021. ja 2022. aastal Euroliiga meistriks. 

Ametlikus pressiteates ütles Simon, et loodab Cedevita Junioris aidata noori mängijaid oma kogemusega. Horvaatia meedia teatel loobus 197 cm pikkune mängija, kes madistas septembris EM-finaalturniiril ka Eesti vastu, mitmest Venemaalt tulnud rahakast pakkumisest.

Kui Simon on Cedevita Juniori selgelt kõige nimekam mängumees, siis klubi peatreener pole korvpallisõpradele kindlasti tundmatu, sest on ju Damir Mulaomerović Horvaatia juhendaja.

Europe Cup on Euroopa tugevuselt neljas ehk nõrgim eurosari. Põhiturniirile pääsemiseks peab Kalev/Cramo alistama kolm vastast. Ühe Eesti klubi koht alagrupiturniiril on kindel, kui meid esindab valitsev Eesti meister Pärnu Sadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles