FOTO Võistluskeelu alt vabanenud suurmeister liitus «Putini tiimiga»

Karl Mihkel Eller
Copy
Sergei Karjakin.
Sergei Karjakin. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Scanpix

Venelasest male suurmeister Sergei Karjakin vabanes rahvusvahelise maleliidu (FIDE) määratud pooleaastase võistluskeelu alt. Avameelselt Vladimir Putinit toetanud ja Venemaa sõda Ukrainas õigustanud maletaja võib taas võistelda, kuid juba esimeses postituses näitas ta, et tema seisukohad pole muutunud ning ta on liitunud «Putini tiimiga».

«Võistluskeeld on läbi!» teatas Karjakin Twitteris ja lisas sellele kolm pilgutava silmaga emotikoni. Karjakinil seljas olnud pusa näitas selgelt, et mees pole oma meelsust muutnud. Nimelt seisis sel kiri «Putin Team» (e.k Putini tiim – toim). Tegemist on jäähokimängija Aleksandr Ovetškini asutatud liikumisega Putini toetuseks.

Suvel premeeris Putin Karjakinit kodumaa heaks tehtud töö eest kõrge Venemaa riikliku autasuga. Karjakin on sündinud Krimmi suuruselt teises linnas Simferopolis ja esindas karjääri alguses Ukrainat. Venemaa kodakondsuse sai ta 2009. aastal.

«Ma avaldan sulle, meie juhile, oma täielikku toetust Venemaa huvide ja inimeste kaitsmisel ning ohtude eemaldamisel ja rahu loomisel. Ma loodan, et meie vapper armee täidab kõik neile seatud eesmärgid,» teatas Karjakin päev pärast sõja algust avalikus kirjas Putinile. FIDE karistas 32-aastast maletajat kuue kuu pikkuse karistusega, sest tema avaldus mõjus alale negatiivselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles