VIDEO ⟩ Mängu lõpetas kähmlus ja ühele meeskonnale antud neli punast kaarti (1)

Postimees Sport
Copy
Kohtunik punase kaardiga. Foto on illustratiivne.
Kohtunik punase kaardiga. Foto on illustratiivne. Foto: Andy Buchanan/AFP/SCANPIX

Pühapäeval toimunud Prantsusmaa ja Poola alla 18-aastaste jalgpallikoondiste kohtumine sai enneaegselt läbi. Prantsusmaa mängijale Darnell Eric Bilé’le näidati punast kaarti, mis oli prantslaste jaoks juba neljas 20 minuti jooksul. Kohtunik otsustas matši 77. minutil katkestada, Poola koondis võitis 3:2.

75. minutil võitlesid palli eest poolakas Kacper Masiak ja vahetusest sekkunud Bilé. Prantslane niitis poolaka väljaku serval maha, Masiak läks Biléd nügima, mille peale viimane lõi teda peaga näkku.

Sellele järgnes tõuklemine ja kähmlus mitmete mängijate vahel, kui punane kaart anti Bilé’le. Kuna enne seda oli 17 minuti jooksul mängust eemaldatud juba kolm Prantsusmaa mängijat, siis neljas punane kaart tähendas, et kohtunik otsustas matši pooleli jätta. Kusjuures Masiak oli seitse minutit varem viinud Poola 3:2 juhtima.

Endine tippväravavaht Pascal Omelta, kelle poeg Lisandru seisis Prantsusmaa väravas, ütles, et selline mäng tuleb kiiresti unustada: «Mängijad on masenduses ja pettunud. Olen 60-aastane ja mul on närvid läbi. Mu poeg on 18, ma ei kujuta ettegi, mida tema tunneb,» ütles Omelta seenior L’Equipe’ile.

Paljude pealtnägijate hinnangul tuleks Bilé’le sellise pealöögi eest määrata pikem mängukeeld. Prantsusmaa noortekoondise peatreener Bernard Diomède ütles, et kahjuks juhtub sarnaseid intsidente regulaarselt.

«Mõni (punase kaardi saanud – toim.) mängijatest ei pruugi Prantsusmaa koondisesse enam naasta, nad peavad enda jaoks enne asjad selgeks tegema. Teised oli mängu lõppedes hästi meelestatud ja nad üritasid teisi rahustada. Peame külmavereliselt analüüsima, kes käitusid hästi ja kes käitusid halvasti. «Treenerina karistan mängijaid, kes seda väärivad,» ütles peatreener Diomède.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles