FOTO ⟩ Lihasevenitus osutus ohtlikuks vigastuseks, mis võinuks lõppeda jala amputeerimisega

Postimees Sport
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SASCHA SCHUERMANN/AFP/Scanpix

Norra jalgpallur Marcus Laursen arvas, et sai väljakul mängides tavalise lihasevenituse. Palus vahetust, jälgis kohtumise varumeeste pingil lõpuni ning läks siis koju. Öösel ei tulnud mehel und, sest reis oli valus ning oli läinud tursesse. Haiglasse minnes selgus, et tegemist oli raske vigastusega, mis vajas kiiret operatsiooni.

Norra tugevuselt neljanda liiga klubi IL Broddi mängija Laursen on õnnesärgis sündinud. 21-aastase mängija jalg hakkas öösel voodis kõvasti valutama ning ootamatult oli parem reis läinud paiste ning oli paisunud umbes kolm korda suuremaks.

Laursen helistas kell üks öösel emale, kes viis poja kohe haiglasse. Seal otsustati, et mängija tuleb kohe viia Stavangeri ülikooli kliinikumi. Kell viis hommikul tehti talle seal erakorraline operatsioon.

Mängija õnneks oli Stavangeri valvekirurg Norra jalgpallikoondise endine arst Lars Engebregtsen. Ta ütles Norra ajalehele VG, et tõenäoliselt oli Laurseni vigastuseni viinud mänguolukord põhjustanud suure sisemise verejooksu. Seetõttu oli verevool säärde kehv ning reiele tuli teha suur lõige, et sinna tekkinud üleliigne veri eemaldada.

Hoiatus! Foto ei sobi nõrganärvilistele:

Mis oleks võinud juhtuda, kui Laursen poleks õigel ajal operatsioonilauale jõudnud? «Olen selle kohta kuulnud erinevaid jutte, aga üks õdedest ütles, et halvimal juhul tulnuks jalg amputeerida, kui ma poleks õigel ajal haiglasse tulnud,» ütles Laursen.

Ka doktor Engebregtsen ütles, et see oleks olnud tõesti halvim võimalik stsenaarium. «Teoreetiliselt jah, aga praktikas juhtub seda väga harva. Minul pole sellist kogemust,» lisas tohter.

Broddi klubi peatreener Ali Kilinc oli varahommikul oma mängija jubedast olukorrast kuuldes šokeeritud. «Ma ei saanud üldse millestki aru. Viimati, kui teda nägin, liikus ta ringi ja lonkas natuke. Ma poleks kunagi arvanud, et see on midagi nii tõsist,» ütles Kilinc VG-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles