Peatreener Häberli: Eestil pole lihtne rahvusvahelisel tasemel võite teenida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli. Foto: Jana Pipar/jalgpall.ee

Eesti jalgpallikoondise peatreener Thomas Häberli tundis pärast San Marino 4:0 alistamist hoolealuste üle uhkust. 

«Tulemusega olen mõistagi väga rahul. Meil läks aega, et mängu sisse elada. Esimesel paarikümnel minutil tegime teatud olukordades kergeid eksimusi, mida tulnuks paremini lahendada, seda eriti ründajate poolt. Pärast seda mängisime juba päris hästi, seda eriti teisel poolajal,» sõnas juhendaja Viaplay otse-eetris.

«Tahtsime olla kõik 94 minutit keskendunud ja saime sellega hakkama. Olen uhke selle üle, kuidas täna lõpuni mängisime ja väravaid lõime,» jätkas juhendaja ning lisas, et D-divisjoni puhaste paberitega läbimine on midagi, mille üle Eesti peaks uhkust tundma. 

«Eestil pole kunagi kerge rahvusvahelisel tasemel võite teenida. Meie eesmärk oli tõusta tagasi C-divisjoni ja saime sellega hakkama nii, et kogusime veel maksimaalset punkte. Mängijate üle tuleb uhke olla,» vaatas Häberli tagasi neljale mängule Malta ja San  Marinoga.

Silmnähtavat rõõmu oli võimalik välja lugeda ka kapten Konstantin Vassiljevi silmist. «Muidugi, punktimäng,» lausus maestro, kui talt uuriti, kas suureskooriline võit teeb meele rõõmsaks. «Oma värav on puhas ja tulemus on saavutatud. Seda, mida tahtsime sellest koondiseaknast saada, saime.»

Keeruline algus San Marino vastu 143. korda Eesti koondise eest väljakule jooksnud Vassiljevit ei üllatanud. «Ootasimegi sellist mängu. Vastane oli väga motiveeritud, viimane mäng alagrupis ja kodus. Nad panid päris palju energiat sinna, et tsoonid kinni panna ja meil läks aega, et [kohti] leida. Leidsime ka päris stabiilselt, aga viimast punkti jäime natuke kaua ootama. Kõige tähtsam, et leidsime selle ja saime esimesel poolajal värava. Pärast vaheaega oli juba natuke kergem väljakule tulla,» sõnas poolkaitsja ning lisas, et neljast löödust väravast ei tasu siiski pilvedesse võtta, kuna vastas oli ikkagi San Marino. 

«Ülbeks ei saa minna. Tulevad järgmised mängud, vastased on tugevamad – peame sellele keskenduma. Täna õnnestus lüüa neli, võinuks lüüa ka rohkem, aga see ei tohi meid kuidagi uinutada,» lausus Vassiljev elutargalt.

Järgmiseks ootab Eesti koondist novembri keskpaigas ees Balti turniir, kuhu minnakse kaitsma mullust võitu. Seda kapten ja peatreener ka ühemõtteliselt kinnitasid. 

«Ootame väga neid mänge. Enesekindlust meil on, selles aknas saadud kaks võitu on suureks abiks,» sõnas Häberli.

«Poolteist kuud on selleni. Loodan, et kõik mängivad oma klubides hästi. Kindlasti tahame kõik karikat kaitsta, vaatame, mis seisus oleme. Ikka on hea meele pärast kahte sellist võitu sinna minna, et pooleteist kuu pärast kohtuda oleks mõnus,» lisas Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles