Türgis mängiv Kevin Saar naudib sealset taset ja ootab kohtumist tippudega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kevin Saar Altkema särgis.
Kevin Saar Altkema särgis. Foto: Altkema Facebook

Nurgaründaja Kevin Saar mängib käesoleval hooajal ainsa eestlasena Türgi kõrgliigas, esindades Altkema meeskonda. Nädalavahetusel kolm karikamängu pidanud eestlane rääkis volley.ee-le sealsest klubist ja eluolust.

Saare koduklubi sai Türgi karikavõistlustel kolm kaotust, kui tuli tunnistada nii Istanbuli Fenerbahce, Bursa kui Hatay paremust. Saar oli kõigis kolmes mängu oma meeskonna resultatiivseim.

«Eks me teadsime, et sealt võita pole midagi ilma kahe põhimeheta ja treener läks juba nendele mängudele vastu mõttega, et katsetada erinevaid variatsioone. Kaks viimast mängu näiteks mängisime kolme nurgaründajaga korraga ehk ilma diagonaalita. Ja vastavalt vajadusele liigutati ühte nurka ründama positsiooni 1 pealt ja samamoodi vastuvõtul,» rääkis Saaremaalt pärit mängumees, kes enda esitusega jäi rahule.

«Eks need järjestikused kaotused on natuke pinget tõstnud meeskonna sees ja nii mõnigi kord on omavahel natuke ütlemiseks läinud. Aga anname endale aru, et alles siis, kui põhidiagonaal vigastusest paraneb ja Bulgaaria koondise nurk jõuab ka kohale, saame hakata täielikult keskenduma mängupildi parandamisele. Enda mänguga olen rahul, olen suutnud hoida üsna stabiilset joont ja ärakukkumisi pole olnud,» kinnitas mängija.

Saar ütleb, et Altkema klubi on väga professionaalne ja nuriseda ei ole hetkel millegi üle. «Kõik tehakse ette ja taha ära. Trennis on kuus-seitse treenerit, kes siis abistavad trenni läbiviimisel. Ja eluoluga oleme samuti rahul, suur korter asub kohe spordihoone lähedal. Üle tee on suur park, kus lapsele mänguväljakud ja tivoli. Olen väga põnevil algava hooaja suhtes ja usun, et suudan enda taset siin tõsta,» lisas Saar, kes sattus Türki tänu eelmisel hooajal TalTechiga eurosarjas Halkbanki vastu mängimisele. Nimelt võttis temaga pärast euromänge ühendust üks Türgi agent.

Esialgu tekkisid lauale sealse esiliiga pakkumised, ent Saar soovis siiski kõrgemal tasemel pallida. «Ühel hetkel oli mul teist teed pidi tekkinud variant minna Soome Akaa Volleysse. Leping oli ka juba olemas ja nende allkirjastatud. Pidin siis esmaspäeval tagasi saatma lepingu ja hommikul tegelesingi sellega. Järsku tuli sõnum Türgi agendilt, et kõrgliiga klubi Altekma on väga huvitatud ja kohe samal päeval saigi lepingu läbirääkimistega alustatud. Muidugi Soome klubi minu nime vast enam kuulda ei taha, aga tegin otsuse siiski oma karjääri silmas pidades ja minu jaoks Türgis mängimine on olnud kogu aeg kuidagi eriline. Olen lootnud, et kunagi saan siin ennast proovile panna,» kirjeldas Saar omapärast protsessi ja unistuse täitumist.

Kokkuvõttes on ta väga rahul, et siiski kõrgliigas mängib. «Juba praegu olen mänginud mitmete suurte nimede vastu võrkpallimaailmas. Näiteks Iraani koondise põhiside Saeid Marouf ning Prantsusmaa koondise nurgaründaja Yacine Louati. Eks neid suuri nimesid ole siin veel. Loodetavasti saan varsti Halkbanki vastu mängida ja tunda seda tunnet, kui maailma üks paremaid diagonaale, Hollandi koondise täht Nimir Abdel-Azis, mind blokeerida üritab. Samuti on ta tuntud oma väga tugeva servi poolest. Ootan seda kohtumist väga!» lisas Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles