Põhimõttekindel NBA staar jättis lauale 100 miljonit dollarit väärt lepingu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kyrie Irving.
Kyrie Irving. Foto: Vincent Carchietta

Brooklyn Netsi korvpalliklubi pakkus oma tähtmängijale Kyrie Irvingule tänavuse hooaja eel ahvatlevat lepingupikendust, kuid tagamängija jättis sellele alla kirjutamata.

«Jätsin nelja aasta pikkuse ja 100 miljonit dollarit väärt lepingu lauale, kuna ei soovinud ennast lasta vaktsineerida. Mulle öeldi, et peaksin selle lepingu ühes vaktsiiniga vastu võtma, sest vastasel juhul oleks minu tulevik meeskonnas ja liigas tervikuna kahtluse all,» avalikustas Irving usutluses ESPNile.

30-aastase tagamehe sõnul tundus lepingusse pandud vaktsiinikohustus sundmeetmena, kuid Netsi tegevjuhi Sean Marksi sõnul see nii pole. Nemad soovivad lihtsalt kindlustada enda positsiooni, kuna Irving ei saanud vastavalt New Yorgis kehtinud koroonameetmetele kuni märtsini meeskonda kodumängudel aidata. Võõrsil mängudel sõltus tema osalemine samuti vastavas osariigis kehtinud reeglitest.

«Me ei esitanud talle ultimaatumit. Asi on lihtsalt selles, et me soovime meeskonda inimesi, kellele saame loota ja kes on alati olemas. Vaktsiini tegemine pole kohustus, vaid see on inimese vaba valik,» selgitas Marks.

Irving on kõigest hoolimata siiski täieõiguslik Netsi meeskonna liige ning pistab algavalgi hooajal taskusse ca 35 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles